Με 60 επιπλέον γλώσσες και νέα εικόνα

Το Google Translate αναβαθμίζει την υπηρεσία άμεσης μετάφρασης μέσω κάμερας, που επιτρέπει στους χρήστες να «διαβάζουν» τον κόσμο στη γλώσσα τους, εστιάζοντας τον φακό της κάμερας στο ξενόγλωσσο κείμενο.

Λειτουργεί ακόμη και χωρίς σύνδεση σε Wi-Fi ή με τη χρήση internet μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Πλέον, η άμεση μετάφραση μέσω κάμερας λαμβάνει υποστήριξη για 60 ακόμη γλώσσες, όπως η αραβική, τα hindi, η ταϊλανδέζικη και η βιετναμική. Επιπλέον, ενώ προηγουμένως η μετάφραση ήταν διαθέσιμη μόνο από αγγλικά σε άλλες γλώσσες και αντίστροφα, τώρα είναι δυνατη από και προς όλες τις 100+ γλώσσες που υποστηρίζει το Google Translate.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα εντοπισμού γλώσσας, ενώ για πρώτη φορά, στις άμεσες μεταφράσεις μέσω κάμερας ενσωματώνεται η τεχνολογία Neural Machine Translation (NMT), για πιο ακριβείς και φυσικές μεταφράσεις, περιορίζοντας τα λάθη έως και πάνω από 55%-85%. Τέλος, η υπηρεσία αποκτά νέο look και είναι πιο αποτελεσματική στη χρήση της με πιο σταθερό κείμενο και βολικό design.