Σε προϊόντα τα οποία θέτουν στο επίκεντρο τον καταναλωτή, σε τεχνολογίες AI και σε λογισμικό για ανάπτυξη των συστημάτων ηλεκτρονικών αγορών επενδύει το Glami Ventures, το νέο fund της ευρωπαϊκής πλατφόρμας αναζήτησης μόδας Glami.

Το fund, μέσω του οποίου, για τον πρώτο χρόνο, θα διατεθούν 5 εκατ. ευρώ, έχει στόχο την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης γενικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την υποστήριξη έργων που βοηθούν τους καταναλωτές να επιλέγουν και να αγοράζουν προϊόντα μέσω διαδικτύου καθώς και την υποστήριξη projects κυκλικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο Jan Keselak, Chief Revenue Officer της εταιρείας, υπεύθυνος για την πορεία της σε αγορές όπως η Ελλάδα και οι χώρες της Αδριατικής και Βαλτικής τα τελευταία 5 χρόνια, αναλαμβάνει καθήκοντα CEO στο Glami Group.

Ο Tomas Hodbod, Ιδρυτής του Glami και μέχρι πρόσφατα CEO, αναλαμβάνει Επικεφαλής του νέου fund που σχεδιάζει να επενδύσει σε εταιρείες και υπηρεσίες που ειδικεύονται στην αναζήτηση προϊόντων online και σε εταιρείες που χρησιμοποιούν το AI στο ηλεκτρονικό εμπόριο.