Νέες δυνατότητες για ομαδικές κλήσεις στα apps του.

Εντείνει τον ανταγωνισμό με το Zoom το Facebook, λανσάροντας νέες δυνατότητες για ομαδικές κλήσεις σε Messenger και WhatsApp. Το update θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν «δωμάτιο» video-κλήσης, είτε από το Facebook είτε από το Messenger και να προσκαλούν οποιονδήποτε να συμμετέχει, ακόμη κι αν δεν διαθέτει λογαριασμό στο Facebook.

Τα δωμάτια θα μπορούν να «φιλοξενούν» έως και 50 άτομα κάθε φορά χωρίς χρονικό περιορισμό, σε αντίθεση με το Zoom που έχει όριο 40 λεπτών. Το Facebook σχεδιάζει επίσης τρόπους δημιουργίας δωματίων κλήσης και από τα Instagram, WhatsApp και Portal. Έμφαση δίνεται και στον διαδραστικό χαρακτήρα των ψηφιακών συναντήσεων, με την εισαγωγή 360 φόντων, 14 νέων φίλτρων κάμερας και περισσότερων εφέ επαυξημένης πραγματικότητας.

Η εταιρεία τονίζει δε ότι τα δωμάτια έχουν διαμορφωθεί «με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια ως προτεραιότητα». Στο WhatsApp, οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν φωνητικές και video κλήσεις με έως και 8 άτομα, αντί για 4 όπως ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ νέα video features θα προστεθούν και σε Facebook, Instagram και Portal. (Πηγή: Marketingweek.com)