Το Facebook βάζει «πάγο» στη διαδικασία ανάπτυξης του Instagram Kids, εξαιτίας ανησυχιών που εγείρουν γονείς και ειδικοί σχετικά με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στην ψυχική υγεία των εφήβων, υποστηρίζοντας όμως ότι το project αυτό δεν είναι «κακή ιδέα».

Η κίνηση αυτή είναι επακόλουθο δημοσιευμάτων της Wall Street Journal, τα οποία αναφέρουν ότι σύμφωνα με έρευνα του Facebook, το Instagram θα μπορούσε να επηρεάσει την ψυχική υγεία των κοριτσιών γύρω από θέματα, όπως η αυτοεκτίμηση. Το Instagram Kids ξεκίνησε να δημιουργείται για παιδιά 10 έως 12 ετών, τα οποία είναι πολύ μικρά για να χρησιμοποιήσουν το κανονικό app, το οποίο έχει όριο ηλικίας χρήστη τα 13 χρόνια.

Ο Head of Instagram, Adam Mosseri, υπερασπίστηκε το concept, λέγοντας ότι το Facebook «εμμένει στην ανάγκη ανάπτυξης αυτής της εμπειρίας», αλλά θα συνεργαστεί με γονείς, ειδικούς και ρυθμιστικές αρχές για να «ακούσει τις ανησυχίες τους και να αποδείξει την αξία και τη σημασία αυτού του project για τους νεότερους εφήβους στο διαδίκτυο. Η πραγματικότητα είναι ότι τα παιδιά βρίσκονται ήδη online και πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη κατάλληλων ανά ηλικία εμπειριών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά είναι πολύ καλύτερη, από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα». (Πηγή: MarketingWeek)