Το Facebook λάνσαρε μια ανεξάρτητη πλατφόρμα newsletters, συνδυάζοντας το δωρεάν και επί πληρωμή περιεχόμενο, ως απάντηση στο «οικοσύστημα των media», όπως το περιέγραψε ο CEO της Facebook, Mark Zuckerberg. Το Facebook επιμένει ότι οι γράφοντες, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα «Bulletin» θα έχουν «πλήρη ελευθερία λόγου».

Επιπλέον, επισημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα λαμβάνει μέρος των κερδών όσων γράφουν, ενώ τους δίνει τη δυνατότητα να μοιράζονται το περιεχόμενό τους και τη λίστα των subscribers τους σε διαφορετικές πλατφόρμες, καθώς και να επιλέξουν οι ίδιοι το αντίτιμο του subscription. Η διαχείριση των subscription payments θα πραγματοποιείται μέσω του Facebook Pay, ενώ θα επιτρέπονται οι πληρωμές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και PayPal.

Οι συνδρομητές στο «Bulletin» θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες, όπως σε εξειδικευμένα groups στο Facebook, αποκλειστικό περιεχόμενο και τη δυνατότητα σχολιασμού σε άρθρα. Επιπλέον, θα προστεθούν εργαλεία, τα οποία θα επιτρέπουν στους γράφοντες να μοιράζονται podcasts δίπλα στα άρθρα τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φιλοξενούνται εκτός πλατφόρμας, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Facebook Live ή Live Audio Rooms για να συνδεθούν με τους αναγνώστες τους.

(Πηγή: Marketingweek.com)