Το πρώτο εταιρικό λογότυπο αποκάλυψε το Facebook, σε μια κίνηση διαχωρισμού της εταιρείας από το κοινωνικό δίκτυο, αλλά και με στόχο να καταστήσει σαφές σε χρήστες και ρυθμιστικές αρχές ποια brands έχει στην κατοχή της η εταιρεία.

Το νέο logo φέρει διακριτή γραμματοσειρά, «διαχωρίζοντας οπτικά» την εταιρεία και το app, όπως επεσήμανε ο CMO, Antonio Lucio. Η εταιρική ταυτότητα θα εμφανίζεται πλέον σε όλες τις εφαρμογές της εταιρείας, μεταξύ αυτών τα WhatsApp, Instagram, Oculus, Messenger και Portal. Για την ακρίβεια, θα φαίνεται σε προφανή σημεία, με φράσεις όπως «from Facebook» στην οθόνη σύνδεσης.

Κάτι τέτοιο ήδη συμβαίνει από τον Μάρτιο σε ορισμένα apps, είναι όμως η πρώτη φορά που ο διαδικτυακός γίγαντας εισάγει το δικό του branding. H εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από σειρά ερευνών από τις αρχές σχετικά με τον αντίκτυπο της εταιρείας στο ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και με δεδομένο το γεγονός ότι μόλις το 29% των Αμερικανών γνωρίζει ότι το WhatsApp και το Instagram ανήκουν στο Facebook.

Την ίδια στιγμή, εγείρονται αμφιβολίες αναφορικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχει η εγγύτερη αυτή σύνδεση στην οικογένεια των brands, λαμβάνοντας υπόψη την πτωτική αξία του Facebook brand συγκριτικά με την ταχύτατη ανάπτυξη αυτής του Instagram.
(Πηγή: Marketingweek.com)