Τα ευρήματα ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων δημοσίευσε τo Facebook. Τη διεξαγωγή της ανέλαβαν οι ειδικές στα ατομικά δικαιώματα και νομικοί Laura W. Murphy και Megan Cacace, partners της εταιρείας Relman Colfax. Σε μία έκθεση έκτασης 89 σελίδων, η Murphy απαρίθμησε τόσο επιτεύγματα όσο και αδυναμίες του Facebook, σχολιάζοντας ότι η εταιρεία «τους τελευταίους 9 μήνες πήρε οδυνηρές αποφάσεις με αντίκτυπο στον πραγματικό κόσμο που αντίκεινται στα ατομικά δικαιώματα».

Την ίδια στιγμή, ανέφερε πληθώρα δειγμάτων προόδου, σε επίπεδο διαφάνειας, ίσων ευκαιριών και διαβούλευσης με φορείς. Ωστόσο, επεσήμανε ότι «η προσέγγιση του Facebook στα ατομικά δικαιώματα δεν είναι proactive και παραμένει αποσπασματική». Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα που έχουν οξυνθεί ανησυχητικά, τα κορυφαία στελέχη του Facebook, μεταξύ των οποίων και ο CEO Mark Zuckerberg, συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των οργανώσεων ατομικών δικαιωμάτων που βρίσκονται πίσω από την καμπάνια Stop Hate for Profit.

«Θέλουν το Facebook να καθαρίσει από τη ρητορική μίσους, το ίδιο κι εμείς», ανέφερε ο Andy Stone, Policy Communications Director της πλατφόρμας. Ωστόσο, σύμφωνα με εκπροσώπους των οργανώσεων, τα στελέχη του δικτύου χρησιμοποίησαν τα ίδια επιχειρήματα, κάνοντας τη συνάντηση να φαίνεται σαν τίποτα περισσότερο από «μια άσκηση δημοσίων σχέσεων».
(Πηγή: AdWeek)