Το 1ο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 5 Μαΐου
Το ExportsManager διοργάνωσε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις», ένα ειδικό σεμινάριο εξαγωγών με θέμα «Η τεχνολογία ως εργαλείο ανάπτυξης των εξαγωγών».

To σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 5 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με μεγάλη προσέλευση από Έλληνες παραγωγούς. Ανάμεσα σε άλλα, παρουσιάστηκαν τα μεγέθη των ελληνικών εξαγωγών στις διεθνείς αγορές, οι τάσεις του παγκοσμίου εμπορίου και οι βέλτιστες στρατηγικές εξαγωγών, καθώς και οι δυνατότητες τεχνολογικών εργαλείων – όπως το ExportsManager.com– για τη διεύρυνση των εξαγωγών κυρίως σε τρόφιμα και ποτά.

Oι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη στρατηγική των εξαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο και για τις επιδόσεις των ελληνικών εξαγωγών στα τρόφιμα και τα ποτά σήμερα, με τα ελληνικά προϊόντα να έχουν καταγράψει τον τελευταίο χρόνο εντυπωσιακή άνοδο, κυρίως προς χώρες όπως η Ισπανία (+100,6%), η Τουρκία (+44,6%) και η Βουλγαρία (+16,5%), ενώ αντίθετα ο όγκος των εξαγωγών σε μεγάλες αγορές όπως Ρωσία, Αυστραλία, Ινδία και Κίνα ήταν χαμηλός. Το σεμινάριο αυτό ήταν το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων για εξαγωγές τροφίμων και ποτών που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, από το ExportsManager.