Το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός, το οποίο διαχειρίζεται η 5G Ventures, επενδύει στη Matternet Inc., εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ, με ιδρυτή τον Ανδρέα Ραπτόπουλο και δραστηριοποιείται στον τομέα των μικρο-μεταφορών μέσω drones σε αστικά κέντρα σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την πραγματοποίηση της επένδυσης, η Matternet προχωρά στην ίδρυση στην Ελλάδα θυγατρικής εταιρείας (Matternet Europe), για το σύνολο των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη.

Λύσεις της Matternet χρησιμοποιούνται ήδη για τη μεταφορά ευπαθών αντικειμένων μεταξύ μονάδων υγείας στην Ελβετία, ενώ σε ετήσια βάση η εταιρεία υπολογίζεται πως θα εξυπηρετεί 100 προορισμούς στο Άμπου Ντάμπι, πραγματοποιώντας 3 εκατ. παραδόσεις ιατρικών προμηθειών, στις μονάδες υγείας της πόλης.

Επίσης, έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η UNICEF και οι Γιατροί χωρίς Σύνορα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στην Αφρική, την Κεντρική Αμερική και την Ασία. Η Matternet Europe θα στεγαστεί στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», και θα συνεργαστεί με την επιστημονική ομάδα του Media Networks Lab.