Η Ελλάδα μπαίνει στο νέο δίκτυο High Potential Global Emerging Markets.

Η Ελλάδα, μεταξύ άλλων 200 χωρών, θα υπαχθεί στο νέο δίκτυο χωρών HiPo (High Potential Global Emerging Markets) της εσωτερικής δομής του eBay. Το δίκτυο θα περιλαμβάνει την Ανατολική και Νότια Ευρώπη, καθώς και τη Σκανδιναβία, την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Κίνα και την Κεντρική και Λατινική Αμερική.

Η διεθνής ομάδα που θα ηγείται του δικτύου θα εδρεύει σε διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο: στο Σαν Φρανσίσκο, τη Σαγκάη, τη Σιγκαπούρη, το Μεξικό, τη Νετάνια και τη Μόσχα. Οι βασικοί στόχοι της ομάδας θα είναι η βελτίωση της εμπειρίας των αγοραστών της πλατφόρμας, η περαιτέρω ανάπτυξη της εξαγωγής των προϊόντων των τοπικών επιχειρήσεων και η ενσωμάτωση εξειδικευμένων εργαλείων, που ήδη χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες.

Ο Ilya Kretov, Γενικός Διευθυντής του eBay στις αναδυόμενες αγορές, ανέφερε: «Σήμερα το eBay ενώνει τις διασυνοριακές αγορές δημιουργώντας ένα τεράστιο δίκτυο, στο οποίο θα είμαι υπεύθυνος. Η Ελλάδα, μια πολύ σημαντική αγορά για το δίκτυο μας, θα ενταχθεί σε αυτό το νέο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο των χωρών που διαθέτουν δυναμική και έχουν υψηλές προοπτικές.

Έχουμε διαπιστώσει ότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες εξαγωγών και εισαγωγών. Γι’ αυτό και στοχεύουμε να βελτιώσουμε την εμπειρία, τόσο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα για την εξαγωγή των προϊόντων τους, όσο και για τους αγοραστές των χωρών του δικτύου».