Η εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone εμπλουτίζεται με ένα νέο ερευνητικό έργο, το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τους επιστήμονες του Imperial College London να συλλέξουν δεδομένα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τις συνέπειες των τροπικών κυκλώνων.

Οι χρήστες της εφαρμογής, προσφέροντας την επεξεργαστική ισχύ των smartphones τους, μπορούν να συνεισφέρουν στην επιτάχυνση της έρευνας των επιστημόνων και να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μοντέλου που χαρτογραφεί τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σε κυκλώνες και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η βραβευμένη και δωρεάν εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone, με πάνω από δύο εκατομμύρια downloads σε 17 χώρες, συμβάλλει στην επιτάχυνση επιστημονικών ερευνών, αξιοποιώντας την επεξεργαστική ισχύ των smartphones.

Τα smartphones λειτουργούν ως ένας «ψηφιακός υπερυπολογιστής», ικανός να επεξεργάζεται δισεκατομμύρια υπολογισμούς, χωρίς να συλλέγει προσωπικά δεδομένα. Όλοι μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή, να επιλέξουν το ερευνητικό έργο που θέλουν να υποστηρίξουν και, κάθε φορά που το smartphone τους φορτίζει, θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της έρευνας.