Όπως αναφέρει σε πρόσφατο report της η εταιρεία, κατά μέσο όρο ο νικητής εμφανίζει υπεραπόδοση 3,5% έναντι της παγκόσμιας αγοράς τουλάχιστον τους τρεις πρώτους μήνες. Η μελέτη της χορηγικής απόδοσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες στη Βραζιλία, δείχνει αριθμούς που «ζαλίζουν»: Στο 1 δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσει το ύψος των χρημάτων που θα παιχτούν στην Ελλάδα σε νόμιμο –αλλά και σε παράνομο- στοίχημα. Μόνο στον ΟΠΑΠ, ο τζίρος υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 250 εκατ. ευρώ του μουντιάλ του 2010, ίσως δε και τα 450 εκατ. ευρώ του 2006.

Το 80% του συνολικού τζίρου του στοιχήματος υπολογίζεται ότι συγκεντρώνεται στις αγορές της Ασίας, ενώ ο παγκόσμιος τζίρος του στη Βραζιλία αναμένεται να ξεπεράσει τα 60 δισ. ευρώ. Από την άλλη, μεγάλα κέρδη σημειώνουν εταιρείες που τα brands τους έμμεσα ή άμεσα σχετίζονται με τους αγώνες αυτούς: Η Sony ήδη ανακοίνωσε 30% αύξηση των πωλήσεών της από την αρχή του 2014, εν αναμονή και μόνο των αγώνων. Αυξήσεις πωλήσεων ανακοίνωσαν ακόμα οι εταιρείες LG, TCL, Skyworth Digital, Domino’s και δεκάδες άλλες, πολυεθνικές ή τοπικές.

Σύμφωνα με τη FIFA, τα έσοδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου από το μουντιάλ της Βραζιλίας αναμένεται να φθάσουν τα 4 δισ. δολάρια, ενώ 1,7 δισ. δολάρια είναι οι εισφορές των ευρωπαϊκών τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οι 6 βασικοί χορηγοί (Adidas, Coca-Cola, Emirates, Hyundai, Sony, Visa) αποφέρουν 177,25 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο, ενώ άλλοι 8 χορηγοί αποφέρουν 524 εκατ. δολάρια την 4ετία. Το μουντιάλ ποδοσφαίρου είναι μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα δύο κορυφαία case studies αποτελεσματικού sports marketing. Και ποιο μήνυμα δίνουν; Το ποιοτικό και αξιόπιστο προϊόν πάντα θα είναι αποδοτικό χορηγικά, ακόμα και σε εποχές κρίσης.