Τηλεόραση και print στις χαμηλότερες θέσεις.

Στο Amazon καταφεύγει ένας στους δύο χρήστες (52%) για να πάρει ιδέες για προϊόντα, σύμφωνα με έρευνα της Wunderman Thompson Commerce σε online shoppers σε Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, τον Μάρτιο. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι παρά το ότι το Amazon συνήθως θεωρείται πλατφόρμα αγορών, το UI του αλλά και το εύρος των προϊόντων του το καθιστούν ιδανική πηγή έμπνευσης για μελλοντικές αγορές.

Οι μηχανές αναζήτησης και κυρίως το Google Search αποτελούν επίσης δημοφιλή πηγή έμπνευσης (51%), ενώ ακολουθούν τα sites των retailers (20%), άλλα marketplaces (19%) και τα social media (19%). Οι ιστοσελίδες των brands για αναζήτηση ιδεών σκοράρουν χαμηλότερα (18%), ενώ τις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν οι online και print εκδόσεις εφημερίδων και περιοδικών (3%).

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το εύρημα ότι τα δύο τρίτα (63%) των online shoppers ξεκινούν την αναζήτηση προϊόντων στο Amazon, το οποίο επιλέγουν για τον λόγο αυτό όλες οι ηλικιακές ομάδες. Οι μισοί από τους διαδικτυακούς καταναλωτές δηλώνουν ότι προτιμούν τις μηχανές αναζήτησης για τα πρώτα βήματα αναζήτησης, το 33% τις ιστοσελίδες των retailers και το 21% αυτές των brands. Μόλις το 8% στρέφεται στα social media στα αρχικά στάδια αναζήτησης.
(Πηγή: WARC)