Σύμφωνα με το «Huawei Summer Barometer 2017»
Με τους περισσότερους χρήστες smartphone να χρησιμοποιούν το κινητό τους για να τραβήξουν φωτογραφίες, φαίνεται ότι τα smartphones έχουν σχεδόν αντικαταστήσει τις παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές.

Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές δεν φαίνεται να είναι αρκετά ικανοποιημένοι με την ποιότητα της κάμερας των συσκευών τους. Σύμφωνα με την έρευνα «Huawei Summer Barometer» των Huawei και Ipsos σε Κεντρική – Ανατολική Ευρώπη και Σκανδιναβία, σχεδόν το 74% των χρηστών στην Ευρώπη βρίσκει αισθητές διαφορές στην ποιότητα των φωτογραφιών των smartphones. «Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Το να βγάζει κάποιος φωτογραφίες από το smartphone του είναι από τις πιο δημοφιλείς δυνατότητες του κινητού. Την ίδια στιγμή, όμως, η πλειοψηφία των χρηστών δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τη σχέση ποιότητας – κόστους.

Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης από τους κατασκευαστές», αναφέρει ο Πέτρος Δρακόπουλος, Country Marketing Manager της Huawei Ελλάδας. Οι χρήστες τραβούν με τα κινητά τους κυρίως selfies (76%) και ανεβάζουν φωτο στα social media (55%). Όπως είναι γνωστό, η Huawei προχώρησε το 2016 σε συνεργασία με τη Leica, δημιουργώντας ένα προηγμένο σύστημα φωτογραφικών μηχανών για smartphones. Εν όψει του καλοκαιριού, η Huawei προσφέρει δωρεάν με την αγορά ενός Huawei P10 ή P10 Plus τρία αξεσουάρ/gadgets (Power bank, Car SuperCharger και θήκες), ως τις 30 Ιουλίου. Παράλληλα, όσοι αγόρασαν Huawei P10 lite μέχρι τις 14 Ιουνίου θα λάβουν δώρο ένα Power Bank και με κάθε αγορά Huawei P8 lite ή P9 lite ή P10 lite ένα Selfie Stick, μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων.