Οι μέτοχοι της Ίον ΑΕ και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία, «με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, δημιουργός της ελληνικής Chipita, θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειοψηφία τους. Σημειώνεται ότι οι σημερινοί μέτοχοι της Ίον ΑΕ θα συνεχίσουν να ασκούν την διοίκηση της εταιρείας. Σε κοινή δήλωση τους, οι μέτοχοι της Ίον ΑΕ ανέφεραν: «Η Ίον αποτελεί την ιστορική οικογένεια μας, την οποία ανέκαθεν αντιμετωπίσαμε με πολλή αγάπη, φροντίδα και, κυρίως, αίσθημα ευθύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον επιτυχημένο επιχειρηματία κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο». Από τη μεριά του ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συμφωνία με την Ίον δεν είναι απλώς μία ακόμη συμφωνία. Η Ίον και η ιστορία της στη χώρα μας, είναι ένα κεφάλαιο που χρήζει σεβασμού από εμάς που θα ασχοληθούμε με την περαιτέρω ανάπτυξη της».