Το 3ο ΟΠΑ Run διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως με συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Αττικής. Ο αγώνας είναι ανοιχτός για όλους, για κάθε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΟΠΑ, αλλά και για οποιονδήποτε φίλο του αθλητισμού.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου.

Σκοπός και της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως σε χώρο φιλικό για τους πολίτες, καθώς και η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και εντάσσεται στην στρατηγική κοινωνικής προσφοράς του ΟΠΑ ως δράση του Προγράμματος Εθελοντισμού AUEB Volunteers. Χορηγοί του 3ου ΟΠΑ Run είναι οι εταιρείες: Cosmos Sport SA, Melissa, Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι, το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας και Μαυρογένης ΑΕ.