Τη δημιουργία του imerisia.gr και την αναστολή κυκλοφορίας του «Έθνους της Κυριακής» ανακοίνωσε αρχές Αυγούστου η Dimera Media Εκδοτική. Σύμφωνα με την εταιρεία, «η μονοπωλιακή κατάσταση στον χώρο της διανομής του Τύπου και ο έλεγχός της από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που σταθερά αναπτύσσουν καθεστωτικές πρακτικές, δεν ευνοούν σε καμία περίπτωση τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και την ανάπτυξη επιχειρηματικών κινήσεων στο χώρο του εντύπου Τύπου, καθώς και της ελευθεροτυπίας».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η εταιρεία προχώρησε σε αναστολή κυκλοφορίας της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», από τις 9 Αυγούστου και στην είσοδό της στην ψηφιακή εποχή. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την έναρξη, στο αμέσως προσεχές διάστημα, του site imerisia.gr, την online «Ημερησία», ενός εκ των πλέον ιστορικών οικονομικοπολιτικών τίτλων στην Ελλάδα.

«Στόχος της συνεχιζόμενης επενδυτικής μας στρατηγικής είναι η δημιουργία προηγμένων τεχνολογικά brands, με ποιοτικό περιεχόμενο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης και προβολής, σε χρήστες και συνεργάτες», επισημαίνει. Η Dimera Media Εκδοτική, υλοποιεί μακρόπνοη στρατηγική δημιουργίας νέων ψηφιακών μέσων, που ξεκίνησε με τη δημιουργία του ethnos.gr πριν από είκοσι μήνες.