Την 7η μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή μεταξύ 127 χωρών, είχε η Ελλάδα στη φετινή SIAL, με 260 εκθέτες, σύμφωνα με την Enterprise Greece, η οποία ανέλαβε τη διοργάνωση της εθνικής συμμετοχής.

Στο Εθνικό Περίπτερο φιλοξενήθηκαν 120 επιχειρήσεις, Περιφέρειες και Επιμελητήρια, ενώ το μήνυμα της Εθνικής Συμμετοχής εστίασε στο ελληνικό φαγητό ως επίκεντρο της μεσογειακής διατροφής. Οι έλληνες εκθέτες συμμετείχαν σε περισσότερες από 24.000 επαγγελματικές συναντήσεις, κατά τις οποίες είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο.

Επιπλέον, η ελληνική εταιρεία Enia Foods-Aeons κέρδισε το βραβείο Innovations στην κατηγορία Συσκευασία, και η ομάδα φοιτητών του ΕΚΠΑ το Χρυσό Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό EEIG Ecotrophelia Europe με το προϊόν LegumiNutty.