Περισσότεροι από 31.600 χιλιάδες συμμετέχοντες έδωσαν, για ακόμα μια χρονιά, το «παρών» στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, Greece Race for the Cure, που πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, η διοργάνωση άνοιξε με παράλληλες δωρεάν δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και την προαγωγή της υγείας, με κλινικές διαγνωστικές εξετάσεις και με προγράμματα ήπιας άσκησης στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου.

Επιπλέον, με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, το απόγευμα του Σαββάτου το Ζάππειον Μέγαρον «ντύθηκε» για ακόμα μια χρονιά στα ροζ, για να υπενθυμίσει πως ο καρκίνος του μαστού είναι εδώ και αφορά όλους. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο προαύλιο του Ζαππείου, survivors, δρομείς και περιπατητές μπήκαν στη γραμμή εκκίνησης για καλό σκοπό.