Ο ΑΝΤ1 εκδηλώνει ενδιαφέρον για την «Παναγία της φωτιάς» που επρόκειτο να είναι διάδοχος του «Σασμού» στον Alpha. To Open «ψήνει» νέα σειρά που θα αποτελεί τη συνέχεια του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Οι αλλεπάλληλες ανατροπές στον σχεδιασμό των καναλιών για την prime time της προσεχούς σεζόν ενεργοποιούν διεργασίες που προμηνύουν ντόμινο ανακατατάξεων και μετακινήσεων γνωστών πρότζεκτ. Ανάμεσα στα δυνατά χαρτιά που ενδέχεται να αλλάξουν συχνότητα είναι η σειρά εποχής «Η Παναγία της φωτιάς» σε παραγωγή της JK Productions του Γιάννη Καραγιάννη.

Μια σειρά βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη που επρόκειτο να πάρει τη θέση του «Σασμού» στο πρόγραμμα του Alpha την επόμενη σεζόν. Τα δεδομένα ανατράπηκαν και ο Alpha αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στη σειρά «Άγιος έρωτας» της εταιρείας παραγωγής του Διονύση Παναγιωτάκη Primavisione, αφήνοντας τουλάχιστον για το πρώτο μισό της σεζόν «ανέστια» την «Παναγία της φωτιάς». Στο σημείο αυτό μπαίνει «σφήνα» ο ΑΝΤ1. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κανάλι του Αμαρουσίου εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη σειρά εποχής της JK Productions και εξέφρασε την επιθυμία να παρέχει τηλεοπτική στέγη στην «Παναγία της φωτιάς» από τον Ιανουάριο του 2025, ώστε να δοθεί χρόνος για τα απαιτητικά γυρίσματα σε Κωνσταντινούπολη, Αίγυπτο και Ήπειρο. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αν ευοδωθούν θα φέρουν σημαντική ανατροπή με τη βασική «αιχμή του δόρατος» στην οποία αρχικά υπολόγιζε ο Alpha, να αλλάζει «στρατόπεδο» και να περιλαμβάνεται στη «φαρέτρα» του ΑΝΤ1.

Μια ακόμα σειρά που ενδέχεται να αλλάξει… όχθη για να διεκδικήσει το μέλλον της αλλού, είναι το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Μετά από 11 χρόνια, ο Alpha που είχε αρχικά δώσει το πράσινο φως για 12η σεζόν, αποφάσισε να ολοκληρώσει στα τέλη Ιουνίου την θρυλική σειρά. Το τέλος της «Μουρμούρας» ανοίγει την… όρεξη στο Open που αναζητά μια δυνατή σειρά για την prime time. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες του Open έχουν πραγματοποιήσει επαφές με βασικούς συντελεστές της «Μουρμούρας» με στόχο να στήσουν μια κωμική σειρά με επίκεντρο τις σχέσεις των ζευγαριών που θα θυμίζει τη συνταγή της σειράς του Alpha. Οι επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη. Αν οδηγήσουν σε deal, το Open θα βγάλει στον αέρα τη σειρά-διάδοχο του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» με στόχο να μεταδίδεται τα Σαββατοκύριακα στην βραδινή ζώνη.