To TikTok δεν πλασάρεται ως ένα ακόμα Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά μάλλον ως μια πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Στο συγκεκριμένο Μέσο δεν μπαίνει κανείς για να δει τι κάνουν οι φίλοι του, αλλά για το περιεχόμενο. Με αυτή τη λογική λειτουργεί και ο αλγόριθμός του, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά ακριβής και τροφοδοτεί την περίφημη σελίδα For You. Σε μια τέτοια πλατφόρμα, λοιπόν, πώς μπορεί να επικοινωνήσει αποδοτικά ένα brand;
Πλατφόρμα ψυχαγωγίας, «νέα τηλεόραση» ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης; Όπως κι αν το ονοματίσει κανείς, το TikTok ήρθε για να αλλάξει τον κόσμο του digital marketing και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για τα brands ώστε να προσεγγίσουν με έναν πιο δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο κάθε κοινό-στόχο. Τον όρο «νέα τηλεόραση» χρησιμοποιεί o Νίκος Ξυδάς, Founder της Humble, καθώς «πρόκειται για ένα κανάλι καθαρά video content, με το πλεονέκτημα του sound-on και autoplay, σε αντίθεση με τα Instagram και Facebook που είναι sound-off και κάποιες φορές όχι autoplay», και παράλληλα «digital, με όλες τις δυνατότητες targeting, που αυτό συνεπάγεται», όπως εξηγεί.
TikTok σε αριθμούς
Φτάνοντας το 1 δισ. μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως, σύμφωνα με ανακοίνωση του τον Σεπτέμβριο του 2021, σε 5 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν marketer. Σύμφωνα με τη Statista, τον Ιανουάριο του 2023, το 21,5% του παγκόσμιου κοινού του TikTok ήταν γυναίκες ηλικίας 18-24 ετών, ενώ οι συνομήλικοι άνδρες αποτελούσαν περίπου το 17% . Ένα άλλο 17% ήταν γυναίκες 25-34 ετών και ένα 15% άνδρες της ίδιας ηλικίας. Επιπλέον, τον Φεβρουάριο του 2023, το TikTok αποκάλυψε τον αριθμό των ενεργών μηνιαίων του χρηστών στην ΕΕ, λόγω DSA, που ξεπερνούν τα 150 εκατ. Ωστόσο, η σχέση της πλατφόρμας της κινεζικής εταιρείας ByteDance με την ΕΕ βρίσκεται σε ένταση το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της πρέπει να αφαιρέσουν την εφαρμογή από τις κινητές συσκευές τους, έως τις 15 Μαρτίου, ενώ ακολούθησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ακολούθως το TikTok παρουσίασε το «Project Clover», ένα πρόγραμμα για «τη δημιουργία ενός ασφαλούς θύλακα για τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών του TikTok», όπως επισημαίνεται.
Επιπλέον, όσον αφορά τα έσοδα από τις διαφημίσεις της πλατφόρμας το 2022 παγκοσμίως, η εταιρεία ερευνών Insider Intelligence, υπολογίζει ότι αγγίζουν στα 10 δισ. δολάρια, υπερδιπλάσια από το 2021.
Communities over demographics
Πώς μπορούν τα brands να προσεγγίσουν το μεγάλο και συνεχώς διευρυνόμενο κοινό του TikTok; Απευθυνόμενα στις κοινότητες που το απαρτίζουν είναι η απάντηση. Οι χρήστες του TikTok «δημιουργούν και εντάσσονται σε μικρο-κοινότητες με άλλους χρήστες με κοινά ιδανικά, αξίες και ενδιαφέροντα, αντλώντας έμπνευση», όπως εξηγεί ο Κώστας Χαμαλίδης, Founder & CEO της Digital Minds, ο οποίος προσθέτει: «Η κατανόηση των communities, η απεύθυνση σε αυτά, ακόμα και η δημιουργία τους κάνει κάθε ενέργεια πιο αποτελεσματική. Σύμφωνα με την ίδια την πλατφόρμα, το TikTok έχει 1,8 φορές περισσότερες πιθανότητες να μυήσει τους ανθρώπους σε νέα topics που δεν ήξεραν ότι τους άρεσαν σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες. Επίσης, οι influencers παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο community building, ως πρότυπα, αλλά και στη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου. Πάνω από 2 στους 5 χρήστες συμφωνούν ότι παρακολουθώντας το περιεχόμενο κάποιου creator στο TikTok ένιωσαν μέρος της κοινότητάς του».
Παράδειγμα κοινότητας αποτελεί εκείνη του ΒοοkΤοk, η οποία ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πλέον μετρά περισσότερα από 100 δισ. views. Ξεκίνησε από κάποιους δημιουργούς οι οποίοι μοιράζονταν με το κοινό τις σκέψεις τους για τίτλους βιβλίων. Τα videos αυτά έγιναν viral, ενισχύοντας παράλληλα την αγορά των βιβλίων, κυρίως στη Gen Z.
Άλλωστε, «η δυναμική του TikTok προσφέρει άμεση αλληλεπίδραση με το κοινό και επομένως συνδράμει στη δημιουργία ισχυρής κοινότητας», σύμφωνα με τη Νικολέττα Μερζιώτη, Digital Marketing Director & Head of Product της Sleed.
Ακολουθώντας τα ενδιαφέροντα των χρηστών
Εφόσον οι κοινότητες δομούνται με βάση τα ενδιαφέροντα των χρηστών, αντιστοίχως το περιεχόμενο που δημιουργούν τα brands χρειάζεται να τα ακολουθεί επίσης, σύμφωνα με τον Τάσο Βελιάδη, Chief Strategist της Socialab. «Έχοντας στο μυαλό μας ότι το TikTok έχει έναν εντελώς διαφορετικό αλγόριθμο, σε σχέση με όλα τα άλλα Μέσα, το βασικό είναι να δημιουργήσουμε περιεχόμενο που ταιριάζει σε αυτό. Πρέπει τα brands να αντιληφθούν πως ο κόσμος του TikTok είναι στην πλατφόρμα κυρίως για να δει περιεχόμενο που έχει σχέση με τα ενδιαφέροντά του και ακριβώς με αυτό τον τρόπο δουλεύει και ο αλγόριθμός του. Οπότε πρέπει εμείς να μπούμε στη διαδικασία να δημιουργήσουμε περιεχόμενο με βάση τα interests των καταναλωτών και να εντάξουμε δημιουργικά μέσα στο περιεχόμενο τα brands», επισημαίνει ο ίδιος, μιλώντας στο Marketing Week. «Τρομακτικά ακριβή» χαρακτηρίζει τον προαναφερθέντα αλγόριθμο ο Νίκος Ξυδάς, όσον αφορά στην αντιστοιχία του περιεχομένου που «σερβίρει» στον χρήστη με τα ενδιαφέροντα του τελευταίου, «κάτι που αξιοποιείται και στην περίπτωση των διαφημίσεων».
Το κοινό του TikTok
«Το TikTok συγκεντρώνει χρήστες από διαφορετικές ηλικίες (Gen X, Gen Z, Millennials και Baby Boomers) δίνοντας τη δυνατότητα στους διαφημιζόμενους να διαμορφώνουν διαφημιστικά μηνύματα ανάλογα με τη στόχευσή τους. Μάλιστα στην Ελλάδα οι ενεργοί χρήστες αναμένεται να φτάσουν τα 3,1 εκατ. το μήνα», όπως αναφέρει ο Κώστας Χαμαλίδης.
Ειδικά, «αν ένα brand απευθύνεται στο κοινό 13-24 ετών, το οποίο αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κοινό στην πλατφόρμα, θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει το TikTok τόσο σε επίπεδο καμπάνιας αλλά και σε always-on content. Το συγκεκριμένο κοινό ανταποκρίνεται εξαιρετικά στα διαφημιστικά μηνύματα, σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση που υπάρχει για τους Gen Z. Αρκεί φυσικά να ακολουθείς τον κανόνα: Don’t make Ads. Make Tik Toks», αναφέρει ο Νίκος Ξυδάς.
Επιπλέον, τα brands μπορούν να βρουν στο TikTok ένα highly engaged κοινό, όπως εξηγεί ο Νίκος Μπρούμας, Managing Director της Reach: «Οι χρήστες του ξοδεύουν κατά μέσο όρο 52 λεπτά την ημέρα στην εφαρμογή. Αυτό το επίπεδο αφοσίωσης παρέχει στους διαφημιζόμενους ένα κοινό που είναι πιο πιθανό να είναι δεκτικό στο μήνυμά τους».
Τη δεκτικότητα των χρηστών ενισχύουν τα immersive ad formats, που προσφέρει το TikTok, είτε πρόκειται για organic είτε για paid λύσεις. Όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος: «Και οι δύο κατηγορίες προσεταιρίζονται χαρακτηριστικά που μοιάζουν με το περιεχόμενο που οι χρήστες καταναλώνουν αφειδώς. Έτσι δεν δίνουν σαφή triggers στο κοινό για να ανεβάσει τις συνειδητές ή ασυνείδητες άμυνες που έχει απέναντι στα διαφημιστικά μηνύματα. Αντιθέτως, μπορεί να δημιουργούν ελκυστικές, διαδραστικές εμπειρίες που να βοηθούν τα brand να πετύχουν το εκάστοτε marketing objective».
Αναγνωσιμότητα έως πώληση
Οι στόχοι που μπορούν να επιτύχουν τα brands μέσω του TikTok marketing είναι πολλαπλοί, ξεκινώντας από την αναγνωρισιμότητα. «Ένα brand μπορεί να ενισχύσει εύκολα και γρήγορα την αναγνωρισιμότητά του μέσω του εύκολου και οργανικού virality της πλατφόρμας αλλά και του UGC (User Generated Content), της δημιουργίας δηλαδή content για χάρη του brand από τους χρήστες της πλατφόρμας», τονίζει η Ν. Μερζιώτη.
«Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωτίστως για awareness σκοπούς, ωστόσο είναι εξίσου αποτελεσματικό σε direct response καμπάνιες, όπως και στο «καθαρό» e-commerce. Δεν είναι τυχαία η φράση που γεννήθηκε στην Αμερική “TikTok made me buy it”», προσθέτει ο Νίκος Ξυδάς. Το TikTok αποτελεί πλέον «ένα από τα βασικά Μέσα πωλήσεων για πάρα πολλά brands», σύμφωνα με τον Τ. Βελιάδη. «Είναι από τα λίγα Μέσα που μπορεί να δημιουργήσει τόσο μεγάλο familiarity και να χτίσει virality το οποίο τα brands το αξιοποιούν για να φέρουν πωλήσεις. Yπάρχουν πλέον πολλά παραδείγματα από fashion brands, cosmetics μέχρι retailers που αξιοποιούν το Μέσο σε όλο το εύρος του funnel, ακόμα και conversions και μάλιστα με πολύ διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι δουλεύουν τα άλλα Μέσα», αναφέρει ο ίδιος.
Όπως υποδεικνύει το λανσάρισμα του TikTok Shop, μιας ολοκληρωμένης λύσης e-commerce, που ξεκίνησε να ελέγχεται στις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο, η πλατφόρμα φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε εμπορικό προορισμό. Άλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία της Statista, η πλειοψηφία των χρηστών (71,2%) δήλωσε ότι πραγματοποίησε αγορά «πέφτοντας» σε κάτι στο feed, στα stories, κλπ. Περαιτέρω, το 58% των ερωτηθέντων χρηστών του TikTok μοιράστηκαν ότι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να πάρουν έμπνευση για τις αγορές τους.
Αξιοποιώντας τη δημιουργικότητα
«Η δυνατότητα δημιουργίας διαφημίσεων σε full screen προβολή σε συνδυασμό με μουσική προσδιορίζει για τα brands έναν προορισμό αρκετά δημιουργικό, που απαιτεί τεχνογνωσία στην παραγωγή του περιεχομένου», αναφέρει ο Κώστας Χαμαλίδης.
Η σύνδεση του TikTok με τη δημιουργική δύναμη της μουσικής είναι άρρηκτη. Το 50% των χρηστών υποστηρίζει ότι η μουσική καθιστά το περιεχόμενο στο TikTok «πιο ανεβαστικό και συναρπαστικό», σύμφωνα με έρευνα της Kantar στις ΗΠΑ. «Το TikTok είναι το Μέσο που άλλαξε τον τρόπο που ακούμε μουσική ή γνωρίζουμε νέα τραγούδια. Όλα πρώτα teasάρονται στο TikTok με χορευτικά και μετά βγαίνουν στο YouTube», προσθέτει σχετικά ο Τάσος Βελιάδης.
Περαιτέρω, υπάρχει ένας βασικός διαχωρισμός στα δύο είδη περιεχομένου – organic ή paid – που μπορούν να παράγουν τα brands. «Η δημιουργία οργανικού περιεχομένου στο TikTok, απαιτεί να αφήνεις τους creators, με τους οποίους συνεργάζεται το εκάστοτε brand, ελεύθερους, ώστε να παράγουν κάτι αυθεντικό και συνεπές με το περιεχόμενο του καναλιού τους. Κάτι που απαιτεί μεγάλη ωριμότητα και κατανόηση από τη μεριά του brand», τονίζει ο Νίκος Μπρούμας για να προσθέσει ότι: «στα paid μέσα το περιεχόμενο οφείλει να συμμορφώνεται στο format (π.χ. με αναφορά του brand και του προϊόντος/ υπηρεσίας νωρίς και γρήγορη μετάβαση στο CTA) για να μπορεί να είναι effective».
Στη χώρα των creators
«Το TikTok έχει εκατομμύρια χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται περιεχόμενο καθημερινά. Αυτή η κοινότητα παρέχει στους διαφημιστές ένα πλήθος περιεχομένου, που δημιουργείται από χρήστες, και μπορεί να αξιοποιηθεί εκ νέου για επικοινωνίες που στοχεύουν τα communities αυτών των χρηστών», αναφέρει ο Νίκος Μπρούμας της Reach.
Μάλιστα, η ίδια η πλατφόρμα «επενδύει» στο περιεχόμενο των creators. Σε αυτό το πλαίσιο, ενδιαφέρον παρουσιάζει το creator fund, το οποίο ενισχύει τους eligible TikTokers, όπως επισημαίνει η Ν. Μερζιώτη. «To TikTok επιβραβεύει με κάθε τρόπο τους ανθρώπους που παράγουν ποιοτικό περιεχόμενο και γι’ αυτό το προηγούμενο διάστημα είδαμε επιβράβευση με TikTok gifts είτε στα live streamings είτε direct στα βίντεο του creator, δυνατότητα συνδρομής στα account των TikTokers και πρόσφατα τη δυνατότητα σύνδεσης των brands με τους TikTokers μέσω της πλατφόρμας. Αυτό σημαίνει ότι το TikTok, μπορεί να κεντρίσει ολοκληρωτικά το ενδιαφέρον των κορυφαίων δημιουργών περιεχομένου και παράλληλα να δώσει περισσότερα κίνητρα στους ανθρώπους της διπλανής πόρτας να δημιουργήσουν περισσότερο περιεχόμενο», εξηγεί η ίδια.
Οικονομικότερη και λιγότερη διαφήμιση
Το μικρότερο διαφημιστικό κόστος αλλά και την απουσία κορεσμού σε branded περιεχόμενο επιβεβαίωσαν οι Νικολέττα Μερζιώτη και Νίκο Ξυδάς. «Συγκριτικά τόσο με τα άλλα digital κανάλια, όσο και με τα παραδοσιακά, προσφέρει ένα καταπληκτικό κόστος προβολής, καθώς ακόμα και σήμερα είναι εξαιρετικά οικονομικότερο σε σχέση με τα Instagram, Facebook και Youtube, ενώ ακόμη είναι πιο “παρθένο” διαφημιστικά», αναφέρει ο Ξυδάς, ενώ η Μερζιώτη συμπληρώνει ότι: «το TikTok αυτή τη στιγμή έχει σαν πλατφόρμα ένα αρκετά χαμηλό διαφημιστικό κόστος (per impression/ click), ενώ παράλληλα φέρνει το brand σε επαφή με νέους (όχι μόνο σε ηλικία αλλά και στην πρότερη επαφή με το brand) χρήστες. Όσον αφορά τις δυνατότητες διαφήμισης υπάρχει μεγάλη ποικιλία από auction και reservation ads αλλά δίνονται δυνατότητες και πολύ δημιουργικών διαφημίσεων, όπως το hashtag challenge και το branded effect».
Ένα ακόμα σημείο που τόνισε ο Νίκος Ξυδάς είναι η οργανικότητα, η οποία μπορεί να φέρει αποτελέσματα στα brands ακόμα και με μηδενικό κόστος. To TikTok «διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα άλλο digital chanel: την οργανικότητα. Μπορεί δηλαδή να προβάλλει το content ενός νεοσύστατου account με 0 followers ακόμα και σε εκατομμύρια χρήστες, με 0 ευρώ διαφήμισης. Με άλλα λόγια επιβραβεύει το καλό content με δωρεάν views», όπως αναφέρει.
Αυθεντικό περιεχόμενο, storytelling, πειραματισμός
«Το TikTok έχει τη δική του γλώσσα επικοινωνίας. Ίσως ο σημαντικότερος κανόνας είναι το αυθεντικό περιεχόμενο. Για εμάς, στη Digital Minds, αυτό είναι προτεραιότητα όταν δημιουργούμε περιεχόμενο για τους πελάτες μας. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία του περιεχομένου είναι φυσικά το δυνατό storytelling και η δημιουργία σύντομου και περιεκτικού περιεχομένου που τραβά αμέσως την προσοχή, χωρίς να παραπέμπει σε διαφήμιση. Τα brands στο TikTok οφείλουν να πειραματίζονται με νέες μορφές video και trends καθώς και να έχουν ένα σταθερό προγραμματισμό στην παραγωγή του περιεχομένου».
Best practices στην παραγωγή περιεχομένου
«Ίσως το μεγαλύτερο challenge για ένα brand είναι η παραγωγή περιεχομένου. Τα σημαντικότερα best practices είναι τα εξής:
- Πρέπει το brand να καταφέρει να αντιληφθεί την ανθρωποκεντρικότητα και το content first ύφος της πλατφόρμας. Το περιεχόμενο να είναι φτιαγμένο για το συγκεκριμένο Μέσο και όχι προσαρμογή διαστάσεων από άλλα Μέσα.
- Να δώσει πραγματική αξία και να δείξει στο κοινό του αυθεντικές στιγμές, βοηθώντας το έτσι να συνδεθεί μαζί του.
- Να παρακολουθεί το UGC, να το “εκμεταλλεύεται” όπου μπορεί και να αλληλεπιδρά με το content των χρηστών.
- Να είναι σε επαγρύπνηση και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα/ trends της πλατφόρμας».
What’s next 2023
Το TikTok παρουσίασε την έκθεση «What’s Next 2023», την 3η ετήσια πρόβλεψή του για τις τάσεις που θα διαμορφώσουν τη χρονιά που διανύουμε. Η έκθεση έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους marketers «να κατανοήσουν πώς αλλάζουν οι επιθυμίες και ανάγκες των καταναλωτών και τι σημαίνει αυτή η αλλαγή για τις στρατηγικές τους. Οι 3 «Δυνάμεις» που θα διαμορφώσουν την κουλτούρα το 2023 είναι: η
Ψυχαγωγία που οδηγεί σε δράση
Το περιεχόμενο του TikTok διαμορφώνεται ανάλογα με το τι βρίσκουν διασκεδαστικό οι χρήστες και οι Δημιουργοί είναι αποτελεσματικοί στο να οδηγήσουν στη δράση εξασφαλίζοντας την προσοχή και την εμπιστοσύνη.
Κάνοντας χώρο για τη χαρά
Οι άνθρωποι αναζητούν ουσιαστικές και εξατομικευμένες στρατηγικές για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αναφορικά με τα θέματα δημόσιας υγείας, το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης αλλά και τις προσωπικές δυσκολίες.
Ιδανικά που βασίζονται στην κοινότητα
Η ιδιαιτερότητα και η ρευστότητα των Κοινοτήτων του TikTok έχει εμπνεύσει την ανακάλυψη και μια συλλογική επανεξέταση των προσωπικών αξιών και συμπεριφορών.
«Don’t make ads. Make Tik Toks»
«Ο βασικότερος κανόνας είναι ένας: “Don’t make Ads. Make Tik Toks”. Δηλαδή, πρέπει να κατανοούμε το πώς καταναλώνουν οι χρήστες content στην πλατφόρμα, τι τους ενδιαφέρει να παρακολουθούν, ποιο content τους αρέσει περισσότερο, τι τους αρέσει να “ακούν” από τον κλάδο ή την κατηγορία που ανήκει το προϊόν ή η εταιρεία μας, και να παρέχουμε αυτό ακριβώς το content, στη φιλοσοφία, που λέμε στη Humble, “content first approach”. Δίνουμε δηλαδή, πρωτίστως entertainment value, και κάπου μέσα στο content που παράγουμε κάνουμε “inject” το προϊόν/ υπηρεσία μας. Και όχι το ανάποδο».
User generated δύναμη
«Βασικό κομμάτι του TikTok είναι η τρομακτική δυναμική του στο κομμάτι του User Generated Content (UGC). Ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν σύντομα, disruptive video για μια μεγάλη γκάμα θεμάτων, από προκλήσεις για lip-synching και χορό μέχρι μαθήματα μαγειρικής και DIY, έχει αποτελέσει καταλύτη για την εκρηκτική ανάπτυξη της εφαρμογής. Τα brand που καταφέρνουν να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά το UGC για να συνδεθούν με το κοινό τους θα είναι και αυτά που θα πετύχουν στην πλατφόρμα. Καθώς το TikTok συνεχίζει να αξιολογεί τις δυνατότητές του, μπορούμε να περιμένουμε την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων γύρω από το UGC με εξελιγμένα, ακόμα και personalized εργαλεία».
TikTok V2.0
«Για το 2023 θα έλεγα ότι έχουμε περάσει σε μια φάση που θα την ονόμαζα TikTok v2.0, έχουμε ξεφύγει από το να παράγουμε απλά entertaining περιεχόμενο και έχουμε μπει στη διαδικασία να δημιουργήσουμε περιεχόμενο το οποίο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως edu-tainment. Θέλουμε από τη μια μεριά να δώσουμε περιεχόμενο το οποίο έχει αξία για να το παρακολουθήσεις και από την άλλη να διατηρήσουμε έναν πιο entertaining και γρήγορο ρυθμό προκειμένου να είναι εύκολο στον χρήστη να το παρακολουθήσει».
TikTok εργαλεία
Sounds for Business: Για να προσφέρει ευκολότερη προώθηση ενεργειών marketing στην πλατφόρμα τoυ, το TikTok λάνσαρε το «Sounds for Business», μια συλλογή προσαρμοσμένων ήχων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν γρήγορο, ελκυστικό και δημιουργικό περιεχόμενο για τους followers και τους πελάτες τους.
- Promote: Νέες επιλογές στην προώθηση διαφημίσεων παρουσίασε το TikTok, οι οποίες θα βοηθήσουν τα brands και τις μικρές επιχειρήσεις να μετατρέπουν οργανικές αναρτήσεις σε διαφημίσεις απευθείας μέσα στην πλατφόρμα. Επίσης, πλέον τα brands θα μπορούν να προωθούν όχι μόνο το δικό τους περιεχόμενο αλλά και εκείνο των δημιουργών με τους οποίους συνεργάζονται. Η λειτουργία «Promote for Others» θα επιτρέπει στα brands να παρακολουθούν τα analytics της κάθε καμπάνιας τους.
- Focused View: Προσπαθώντας να τοποθετηθεί ως λύση για performance προς τους διαφημιζόμενους, το TikTok εισήγαγε ένα νέο ad format, με το οποίο τα brands θα πληρώνουν μόνο για τις διαφημίσεις που παρακολουθούνται για τουλάχιστον 6 δευτερόλεπτα, ή έχουν κάποιο interaction μέσα στα πρώτα 6 δευτερόλεπτα.
- Pulse: Οι διαφημιζόμενοι στην πλατφόρμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το TikTok Pulse προκειμένου να τοποθετήσουν τις διαφημίσεις τους δίπλα σε κορυφαίο περιεχόμενο στο For You feed, ανάμεσα στο 4% όλων των videos του TikTok σε επίπεδο engagement, με επιλογές για τη διαχείριση της παρουσίας τους.
- Creator Marketplace & TikTok Match: Το Creator Marketplace δίνει στις εταιρείες τη δυνατότητα να βλέπουν τους creators που είναι καταχωρημένοι στην πλατφόρμα και να επικοινωνούν μαζί τους με κάποιο brief. Επίσης, το TikTok Match επιτρέπει, βάσει του brief, να λαμβάνουν μια πρώτη «πρόχειρη» λίστα πιθανών creators.