Τη συνδρομή των δημιουργικών ζητούν τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνοντας παγκόσμια πρόσκληση, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί ή να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Παγκόσμια πρόσκληση για την μεταφορά μηνυμάτων σχετικά με τον κορωνοϊό.

Τη συνδρομή των δημιουργικών ζητούν τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνοντας παγκόσμια πρόσκληση, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί ή να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Στο «Παγκόσμιο κάλεσμα σε δημιουργικούς: Ένα ανοιχτό brief από τα Ηνωμένα Έθνη», ο οργανισμός τονίζει ότι χρειάζεται βοήθεια στο «να μεταφράσει ζωτικής σημασίας μηνύματα σχετικά με τη δημόσια υγεία σε διαφορετικές γλώσσες, κουλτούρες, κοινότητες και πλατφόρμες, που να αγγίζουν τον καθένα, παντού».

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση: «Χρειάζεται να συναντήσουμε τους ανθρώπους εκεί που βρίσκονται με ένα ρεύμα φρέσκου, καινοτόμου περιεχομένου που να τους κάνει να κατανοήσουν τις ατομικές συμπεριφορές και την κοινωνική υποστήριξη που απαιτούνται σήμερα». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν πρόκειται για μια και μόνο καμπάνια, αλλά ο θεσμός αναζητά πληθώρα δημιουργικών λύσεων για να αγγίξει κοινά σε διαφορετικές κουλτούρες, ηλικιακά γκρουπ, τοποθεσίες και γλώσσες.

Ο ΟΗΕ προκήρυξε 6 βασικούς τομείς που επιθυμεί να στοχεύσει, με «mini briefs, ή επεισόδια»: προσωπική υγιεινή, κοινωνική αποστασιοποίηση, γνώση των συμπτωμάτων, αποδόμηση των μύθων, παγκόσμια αλληλεγγύη και προσφορά. Κάθε brief ορίζει το επιθυμητό tone of voice, τα απαιτούμενα υλικά (video, γραφικά, audio, activation και ιδέες αλληλεγγύης) και τις πλατφόρμες που θα αξιοποιηθούν.
(Πηγή: TheDrum)