Νέο κύκλο θεματικών συναντήσεων εγκαινιάζει ο Σύνδεσμος
Θεματική συνάντηση εργασίας διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΣΕΤΕ, με τίτλο «Διασύνδεση τουρισμού - πολιτισμού.

Τα εμπόδια και οι προοπτικές». Η συνάντηση εντάσσεται σε έναν νέο κύκλο θεματικών συναντήσεων που εγκαινιάζει ο Σύνδεσμος με στόχο την ανάδειξη σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη και ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού. Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης A. Ρέτσος, επισήμανε την ανάγκη υλοποίησης ενός αποφασιστικού σχεδίου το οποίο θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ουσιαστική διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις, πρωτοβουλίες που αφορούν τους πάντες».

Αυτό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων σημαίνει: προσαρμογή του δημοσίου σε νέες ανάγκες, συνέργειες και συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, προσαρμογή και του ιδιωτικού τομέα σε νέες απαιτήσεις,  φορολογική πρόβλεψη, διευκολύνσεις και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, νέα διευρυμένα ωράρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σύγχρονους τρόπους φύλαξης, πωλητήρια με μεγάλη γκάμα προϊόντων, αναψυκτήρια που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εστίασης. Στο πάνελ της συζήτησης κατέθεσαν τις απόψεις τους ο Πρόεδρος του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος, ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας ερευνητικών προγραμμάτων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), Χριστόδουλος Ρίγγας και η Επιστημονική Υπεύθυνη Έργων της εταιρείας PostScriptum, Αλεξάνδρα Νικηφορίδου.