Στην ερώτηση «Τι σας κρατάει ξύπνιους τη νύχτα;», οι CMOs και οι Διευθυντές Marketing αναφέρουν κυρίως την ανησυχία τους για την απόδοση των επενδύσεών τους, την αστάθεια στην οικονομία, τα εταιρικά κέρδη και τις περικοπές προϋπολογισμού, αν και οι προσδοκίες των καταναλωτών επίσης εξακολουθούν να τους κρατούν ξάγρυπνους, σύμφωνα με την έκδοση για το 2023 της περιοδικής έρευνας της Brand Keys.

Η φετινή μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 522 CMOs και οι Διευθυντές Marketing, κατέγραψε ότι η ενσωμάτωση και η διαχείριση των εργαλείων και των εφαρμογών AI στο κομμάτι του marketing έχει καταλάβει μία θέση στην πρώτη δεκάδα. Αναλυτικότερα, οι δέκα ανησυχίες που τους στερούν τον ύπνο είναι οι εξής: ROI (99%), Πληθωρισμός/ Ύφεση (98%), Κέρδη/ Αξία μετοχής (97%), Περικοπές προϋπολογισμού (96%), Νέοι ανταγωνιστές (95%), Brand purpose/ ESG (95%), Εμπειρία πελάτη (94%), ΑΙ (94%), Προσδοκίες καταναλωτή (93%) και Εμπλοκή καταναλωτή (92%).

Αρκετά πιο χαμηλά κατατάσσονται η Εργασία από το σπίτι/ Απομακρυσμένη εργασία και η Διαχείριση θεμάτων σχετικών με τον Covid-19, τα οποία σημείωσαν υποχώρηση 14% και 15%, αντίστοιχα. Επίσης, δύο κατηγορίες που δεν εμφανίστηκαν στη φετινή λίστα, ενώ βρίσκονταν σε εκείνη της περασμένης χρονιάς, είναι οι «Η απομακρυσμένη εργασία δημιουργεί προβλήματα στη δημιουργικότητα» και «Burnout».

(Πηγή: MediaPost)