Η ΜΕΒΓΑΛ υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, προχωρώντας ένα ακόμη βήμα τη δέσμευσή της να διατηρήσει ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον, που αντιμετωπίζει υπεύθυνα και με σεβασμό όλους τους ανθρώπους της, χωρίς διαχωρισμούς.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019, ενώ η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα όπου υπεγράφη η Χάρτα. Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία της Προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ, Μαίρης Χατζάκου, του Διευθύνοντος Συμβούλου, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου Χατζάκου, του Προέδρου του ΚΕΑΝ, Σταύρου Μηλιώνη και του Χάρη Καχρίλα, Communication Coordinator, Diversity Charter Greece.

Η Μαίρη Χατζάκου επεσήμανε: «Με την υπογραφή της Χάρτας, η ΜΕΒΓΑΛ δίνει μία υπόσχεση, ότι σέβεται τη διαφορετικότητα και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε εργαζόμενου και δείχνει μηδενική ανοχή σε κάθε μορφής διάκριση. Η αποδοχή της διαφορετικότητας λειτουργεί θετικά στο εργασιακό περιβάλλον, γιατί ενσωματώνει δημιουργικά διαφορετικές κουλτούρες και δεξιότητες προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους».