«Να επιτρέψει συγχωνεύσεις ή εξαγορές, για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες» επισημαίνει ο Αντιπρόεδρος και CEO του ομίλου Αntenna

Την ίδια στιγμή επισήμανε ως πρόβλημα την υπερπληθώρα των καναλιών, τα οποία εκτίμησε ότι δεν μπορεί να «σηκώσει» η αγορά. «Δυστυχώς αυτή η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη, καθώς με την επίγεια ψηφιακή ο αριθμός των καναλιών θα αυξηθεί, ενώ ταυτόχρονα η αγορά θα συνεχίζει να συρρικνώνεται» τόνισε μεταξύ άλλων. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κατάσταση δεν μπορεί συνεχιστεί ως έχει χωρίς επιπλέον απώλειες. «Είναι υποχρέωση του κράτους να προσαρμόσει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να επιτρέψει πιθανές συγχωνεύσεις ή εξαγορές, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες. Πρέπει να αποκατασταθεί η ισορροπία στην αγορά, το συντομότερο», είπε.

Παράλληλα τόνισε ότι ο ίδιος και ο όμιλός του πιστεύουν ακράδαντα στη δύναμη της τηλεόρασης, αφού «τα New Media, με κανένα τρόπο δεν υποκαθιστούν την τηλεόραση, παρά μόνο τη συμπληρώνουν. Γιατί η δύναμή της είναι μοναδική. Η τηλεόραση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αφού το 99,7% των νοικοκυριών στην Ελλάδα έχουν τηλεόραση». Όπως ανέφερε, ο αριθμός των τηλεθεατών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ σύμφωνα με έρευνα της Nielsen στην Ευρώπη, το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η τηλεόραση είναι το μέσο που τους επηρεάζει περισσότερο από  οποιοδήποτε άλλο. «Θα έχει πάντοτε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις διαφημιστικές καμπάνιες και αυτό την καθιστά αναντικατάστατη. Γι’ αυτό και δεν σταματάμε να επενδύουμε σε αυτήν. Αυτό που αλλάζει είναι απλά ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος βλέπει τηλεόραση».

Στο ίδιο πλαίσιο, επισήμανε ότι εξαιτίας της κρίσης, ο κόσμος ξοδεύει περισσότερο χρόνο στο σπίτι του. «Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρακολουθεί περισσότερη τηλεόραση, καθώς είναι η τελευταία δωρεάν πηγή μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας» ανέφερε. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά 18% τα τελευταία χρόνια και ο χρόνος που ξοδεύουν οι Έλληνες μπροστά στην τηλεόραση έφτασε τις 5,5 ώρες τη ημέρα.