Σύμφωνα με τα στοιχεία του ICCA
Σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού παρουσιάζει η Ελλάδα, αν υλοποιηθεί ένα εθνικό σχέδιο προσέλκυσης μεγάλων εκδηλώσεων και άρσης των προβλημάτων που συνεχίζουν να υφίστανται κατά τη διάρκεια διεκδίκησης των διοργανώσεων.

Όπως προέκυψε από την έκθεση του International Congress and Convention Association (ICCA), η Ελλάδα κατέλαβε την 25η θέση στην παγκόσμια κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων το 2016, κερδίζοντας μία θέση σε σχέση με το 2015. Η συγκεκριμένη κατάταξη αφορά διεθνή συνέδρια που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και διοργανώνονται από διεθνείς επιστημονικούς και άλλους φορείς.

Επίσης, και στην ευρωπαϊκή κατάταξη η Ελλάδα κατέλαβε τη 15η θέση έναντι της 16ης το 2015. Η Αθήνα στην πανευρωπαϊκή κατάταξη κατέλαβε την 17η θέση, ενώ σημαντική άνοδο ως συνεδριακός προορισμός κατέγραψε και η Θεσσαλονίκη, με 26 συνέδρια το 2016 από 16 το 2015. Στη παγκόσμια κατάταξη η Θεσσαλονίκη κατέλαβε την 98η θέση από την 163η το 2015 και στην ευρωπαϊκή στην 53η θέση από την 92η το 2015.

Στην κατάταξη των χωρών (Country Ranking) την 1η θέση κατέλαβαν οι Η.Π.Α με τη διοργάνωση 934 συνεδρίων, ενώ στην αντίστοιχη κατάταξη των πόλεων (City Ranking) την 1η θέση κατέλαβε το Παρίσι με τη διοργάνωση 196 συνεδρίων. Σύμφωνα με τον HAPCO, η άνοδος που κατεγράφη για τη χώρα μας είναι θετική, αλλά όχι αντίστοιχη με τη θέση που της αρμόζει ως συνεδριακός προορισμός, και την οποία μπορεί να κατακτήσει, εφόσον αναγνωριστεί η συμβολή του συνεδριακού τουρισμού στην εθνική οικονομία, και γίνει πραγματικότητα πλέον η χάραξη κοινής στρατηγικής για την ανάπτυξη του κλάδου.