Με αφορμή την ανάδειξη της Θερμοκήπια Θράκης ως Green Company of the Year, στο πλαίσιο των Green Brands Awards 2023, οι Ευθύμιος Λειβαδίτης, Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ Θερμοκηπίων Θράκης και Ιωσήφ Αμοιρίδης, Γενικός Διευθυντής Θερμοκηπίων Θράκης, είχαν παρουσία στην πρωινή εκπομπή του Open, Ώρα Ελλάδος.

Όπως ανέφερε ο Ι. Αμοιρίδης το βραβείο είναι προϊόν της 10ετούς προσπάθειας της εταιρείας και των ανθρώπων της και το χαρακτήρισε μοναδικό για τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς στηρίζεται στη γεωθερμία. «Πέραν αυτού, η οποιαδήποτε κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποιείται με φωτοβολταϊκά, ώστε να συμψηφίζεται η ενέργεια που καταναλώνουμε με αυτήν που παράγουμε».

Προσέθεσε δε ότι η εταιρεία επενδύει στην υδροπονία και εφαρμόζει ορθές γεωργικές πρακτικές. Στις λοιπές βραβεύσεις της Θερμοκήπια Θράκης -συνολικά τρία Ασημένια και τρία Χρυσά- αναφέρθηκε ο Ε. Λειβαδίτης και επέμεινε στη βράβευση «της σειράς συσκευασμένων προϊόντων, με καινοτόμο σχεδιασμό, πλήρως ανακυκλώσιμα, επαναχρησιμοποιούμενα, εύχρηστα, φιλικά προς το περιβάλλον, τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων».

Σχολίασε ότι η παραγωγή τους είναι καθετοποιημένη, με αποτέλεσμα να φροντίζουν το προϊόν από τον σπόρο μέχρι και τα ράφια του σούπερ μάρκετ. Δείτε το βίντεο εδώ.