Θα ήταν πραγματικά πολύτιμες αυτές οι αλήθειες και για τον ίδιο και για το κόμμα του και για την κυβέρνηση και για τον λαό, αν ήταν διατυπωμένες σε κόσμιο ύφος. Φοβάμαι όμως ότι στόχος στο μυαλό του κ. Θ. Πάγκαλου δεν είναι να προσφέρει την αλήθεια στον λαό, αλλά δημοσιότητα στον εαυτό του, οπαδός προφανώς της εσφαλμένης νοοτροπίας, καλύτερα να σε βρίζουν, παρά να μην σε αναφέρουν!

«Ειδήσεις των 8» είναι αυτές που αρχίζουν με το «Καλησπέρα σας». για να μας εξηγήσουν μετά, γιατί δεν είναι καλή»!, Ανώνυμος

– Έπεα πτερόεντα
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, κ. Ντ. Ερντογάν, έστειλε την αγάπη του
στον ελληνικό λαό από το Ερζερούμ (7.1.11). Τον ευχαριστούμε από καρδιάς, αλλά όταν στέλνει «αγάπη», μαζί με μαχητικά αεροπλάνα, είναι απλώς «έπεα πτερόεντα», χωρίς αντίκρισμα και άκρως επικίνδυνα!

– Γιατί;
Είναι ή δεν είναι κυρίαρχο κράτος η Ελλάδα; Είναι ή δεν είναι «ισότιμο» μέλος της Ε. Ε.;
Αν είναι, γιατί δεν διεκδικεί τα μεγάλα, δίκαια και προφανή δικαιώματά της; Γιατί δεν αξιώνει οικονομική και στρατιωτική στήριξη, για τα σύνορά της, που απειλούνται από την Τουρκία και τη διάτρησή τους από τους λαθρομετανάστες, αφού αυτά τα σύνορα είναι και της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Γιατί δεν απαιτεί τα κατοχικά δανεικά από τη Γερμανία; Γιατί δεν επεκτείνει έμπρακτα στα 12 μίλια τα ναυτικά όριά της; Γιατί δεν οροθετεί την ανεξάρτητη οικονομική ζώνη της; Όλοι ξέρουμε την απάντηση και περιμένουμε αυτόν που θα τη… διαψεύσει!

– Ζητείται κράτος!
«Σε πόλεμο βρισκόμαστε»
λέει η κυβέρνηση, αλλά ούτε επιστρατεύει τους ασυνείδητους συνδικαλιστές των μέσων μεταφοράς, που σπρώχνουν τη χώρα στον γκρεμό ούτε χρησιμοποιεί στρατιωτικά φορτηγά, για την άμβλυνση της οξύτατης αυτής και καταστρεπτικής για την κοινωνική συνοχή και την οικονομία κρίση. Κράτος, Κράτος είσαι εδώ;

– Πίνετε και καπνίζετε!
Είναι ηλίου φαεινότερον
πλέον, ότι στη Βουλή πλειοψηφούν οι βουλευτές και υπουργοί, που έχουν επιχειρηματική ή άλλη σχέση με μπαρ, καφενεία και κέντρα διασκέδασης. Το νέο μπάλωμα στο κουρέλι του αντικαπνιστικού νόμου αποδεικνύει για άλλη μια φορά την επαίσχυντη υποκρισία (πελατειακής προέλευσης) γύρω από αυτό το τεράστιας σημασίας κοινωνικό θέμα. Δυο απλές ερωτήσεις κοινής λογικής: 1.- Το κάπνισμα δεν βλάπτει ούτε τους καπνιστές ούτε τους μη καπνίζοντες στους «περιούσιους» αυτούς χώρους, όπου «σερβίρεται αλκοόλ»; 2.- Στα εστιατόρια και στις ταβέρνες δεν σερβίρεται αλκοόλ; Επίσης, η εξαγορά του δικαιώματος του καπνίζειν από επιχειρηματίες διασκέδασης, με κάποια χρήματα, που θα πηγαίνουν υπέρ των νοσοκομείων, βγάζει την Υγεία στο σφυρί, για να μαζέψουμε κανένα ευρώ. Άλλη μια κραυγαλέα απόδειξη της υποκριτικότητας του αντικαπνιστικού κινήματος! Τέλος σκέφτηκε κανείς άραγε ότι η ελευθερία του καπνίσματος σε χώρους όπου «σερβίρεται αλκοόλ» προάγει ευθέως τη μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ, κυρίως από τους νέους, στους οποίους δίνεται το μήνυμα «Πίνετε και καπνίζετε!»; Υποκρισία, έλλειψη οποιασδήποτε λογικής, ασυνέπεια, παλινωδίες, ανικανότητα, άνομα συμφέροντα είναι οι υποβολείς των νέων διατάξεων για τον περιορισμό του καπνίσματος!

www.syssitia.gr
Ελληνική πρωτιά! Αποκτήσαμε ιστοσελίδα (www.apergies.gr) απεργιών! Αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο θα αποκτήσουμε και ιστοσελίδα www.syssitia.gr.

– Ο τσαμπουκαλής δήμαρχος
Ο κ. Απόστολος Γκλέτσος, πρώην ηθοποιός και νυν Δήμαρχος Στυλίδας,
αλλά πάντοτε αψίκορος τσαμπουκαλής, γκρέμισε μπάρες της εθνικής οδού, ώστε οι πελάτες-ψηφοφόροι του να μπορούν να παρακάμπτουν τα διόδια! Βάζω στοίχημα ότι στο μυαλό του είχε την παραίσθηση πως γκρεμίζει το παλάτι του Τσάρου! Κατεβαίνουμε γρήγορα τα σκαλιά, που οδηγούν στον μηδενισμό κάθε έννοιας δημοκρατίας, ισονομίας και πειθαρχίας στους νόμους. Εκλεγμένος Τοπικός Άρχων ο κ. Απ. Γκλέτσος, έγραψε στα παλιά παπούτσια του τους νόμους και την κεντρική κυβέρνηση και κατέστρεψε δημόσια περιουσία, που έχουμε πληρώσει εσείς κι εγώ. Αν το βρίσκετε γραφικό ή λεπτομέρεια, πλανάσθε! Και γιατί, αφού οι χρήστες των δρόμων δεν θέλουν να πληρώνουν διόδια, να μην πληρώνουν π.χ. και οι χρήστες ρεύματος ΔΕΗ; Εκεί οδηγεί η «λογική» του φτηνού κακέκτυπου «Ρομπέν της Στυλίδας».

– Έμ-φραγμα λογικής!
Αρκετοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και το 40%
της κοινής γνώμης διαφωνούν με την ορθότατη απόφαση του κ. Χρ. Παπουτσή να ορθώσει φράγμα στον Έβρο, για να περιορίσει την παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα. Τους προτείνω λοιπόν να γκρεμίσουν τους φράχτες των σπιτιών τους και να αφαιρέσουν τα κάγκελα από τα παράθυρα, τις πόρτες ασφαλείας και τα συστήματα συναγερμού, γιατί είναι ρατσιστικά κι απάνθρωπα εμπόδια για τους κλέφτες! Έμφραγμα λογικής!