Διατήρηση του status quo στην ελεύθερη τηλεόραση χωρίς αδειοδοτικές εκπλήξεις αναμένεται και για την επόμενη χρονιά. Η προκήρυξη των πανελλαδικών θεματικών αδειών στην ελεύθερη τηλεόραση, η οποία τελεί σε εκκρεμότητα εδώ και σχεδόν 4 χρόνια, μετατίθεται πλέον οριστικά για μετά τις εθνικές εκλογές που αναμένονται -εκτός απροόπτου- την άνοιξη του 2023.

Συγκεκριμένα, μετά από μακρά σιωπή σε ό,τι αφορά πρωτοβουλίες για θέματα αδειοδότησης στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πεδίο, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε τη σύσταση ομάδας εργασίας και ευρεία διαβούλευση για να καταρτιστεί το νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών και δήλωσε ότι μετά από τα ραδιόφωνα θα ακολουθήσει η αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών.

Καμία αναφορά αλλά ούτε και νύξη δεν έγινε σχετικά με τις θεματικές άδειες, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι στην παρούσα φάση και ενώ τα 6 αδειοδοτημένα πανελλαδικά κανάλια «κονταροχτυπιούνται» για το μοίρασμα του 72-75% της τηλεθέασης (το υπόλοιπο καταλαμβάνουν τα others) ουδείς επιθυμεί την είσοδο και νέων παικτών με επιπλέον κανάλια γενικής στόχευσης ή θεματικά που θα «κόψουν» μερίδιο από την ίδια πίτα.

Άλλωστε, παραμένει αδιάθετη η 7η πανελλαδική άδεια γενικής στόχευσης, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τη διεκδικήσει όποιος επιθυμεί. Διαβάστε περισσότερα στη στήλη Media Views του Marketing Week που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου.