– Ιδανικοί ανάξιοι αυτόχειρες
Η Ε.Ε. μας στέλνει ένα «δώρο» 84 εκατ. ευρώ
για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κρίση κι εμείς πετάμε δεκαπλάσια μέσα σε δυο μόνο μέρες, αφού οι «δημοτικές» ζημιές μόνο από τα πρόσφατα επεισόδια, ξεπέρασαν τα 800 εκατ. ευρώ! Αυτός ο λαός έχει αποφασίσει φαίνεται να αυτοκτονήσει!

«Πιστεύω ότι, όταν ένα κράτος προσπαθεί να ευημερήσει βάζοντας φόρους, είναι σαν κάποιος να βρίσκεται μέσα σ’ ένα κουβά και να προσπαθεί να ανυψωθεί, πιασμένος από το χερούλι του κουβά»!, Winston Churchill, Βρετανός Πρωθυπουργός (1874-1965)

– Εγκληματίες λούμπεν
Όποιος διάβασε τους διαλόγους
των πρωταγωνιστών του ποδοσφαιρικού υπονόμου, θα είδε ότι αυτοί οι αλήτες, πέρα από τη χυδαιότητά τους, δεν είναι ικανοί να αρθρώσουν ούτε μία σωστή και κατανοητή φράση! Είναι άραγε τυχαίο το ότι αυτοί οι απατεώνες δεν έχουν την παραμικρή μόρφωση και καλλιέργεια; Θα μου πείτε ίσως ότι και πάρα πολλοί μορφωμένοι, καλλιεργημένοι και «υπεράνω υποψίας» άνθρωποι συχνά εγκληματούν. Σωστό! Η συντριπτική πλειονότητα όμως των εγκληματιών κάθε είδους, ανήκει στην πρώτη κατηγορία!

– Πατέρας του έθνους!…
Καθυστερημένο, αλλά τραγελαφικό!
Ο πατέρας του έθνους, βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ι. Μιχελογιαννάκης, είπε στην τηλεόραση: «Ανδρός πεσούσης, πας ανήρ ανδρεύεται»» (!!!). Κι αυτός ο άνδρας ψηφίζει νόμους και Μνημόνια!!!

– Πλατεία και σχολεία
Ο Δήμαρχος Αθηναίων ζητάει με αγωγή
αποζημίωση από το κράτος, για τις ζημιές που υπέστη η Πλατεία Συντάγματος, κατά τις πρόσφατες ασχήμιες. Μπράβο του! Αρκεί να ζητήσει επίσης αποζημιώσεις από τους γονείς των καλόπαιδων, που καταστρέφουν σχολεία!

– Νοσταλγία ή μικρόνοια;
Φοβάμαι ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας
ή νοσταλγούν μια δικτατορία ή είναι τόσο μικρόνοες, ώστε να της ανοίγουν τον δρόμο!

– Ποιος βάζει τι…
Κάποτε πρέπει να καταλάβουν η Τρόικα
και η κυβέρνηση ότι αυτοί μεν βάζουν τη «θεραπεία», αλλά εμείς βάζουμε τον λαό!

– Επιτροπές χωρίς μνημεία…
Άλλη μια επιτροπή εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός
(6.7.11), για την επίλυση του προβλήματος του κύματος αντιδημοκρατικής βίας, αποποιούμενος και πάλι την ευθύνη του ηγέτη! Θυμίζω ότι σ’ ολόκληρο τον κόσμο δεν υπάρχει ούτε ένα μνημείο, προς τιμή κάποιας επιτροπής. Πέρα από αυτό όμως, οι διατάξεις του Συντάγματος και οι νόμοι είναι σαφείς. Το μόνο πρόβλημα είναι η μη εφαρμογή τους από μια φοβική, πελατειακή και ανεπαρκή κυβέρνηση!

– Δημοψήφισμα-παγίδα!
Τα δημοψηφίσματα αποτελούν ύπατη μορφή άμεσης δημοκρατίας,
όταν όμως δεν χρησιμοποιούνται είτε ως φτηνό πολιτικό τέχνασμα είτε ως «έξοδος κινδύνου» από το καθήκον λήψης κρίσιμων ηγετικών αποφάσεων. Εάν ο Κ. Καραμανλής είχε κάνει δημοψήφισμα για την τότε Ε.Ο.Κ., σήμερα θα είμαστε… Αλβανία! Και αυτός ο θεσμός ευτελίζεται στο όνομα μικροκομματικών συμφερόντων, με την παγίδευση του εκλογικού σώματος!

– Μικρόνοες ή τεμπέληδες;
Οι θέσει ταγοί της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, Πρυτάνεις ΑΕΙ,
και φύσει φιλοτομαριστές, όχι μόνον απορρίπτουν συνολικά τις προτάσεις της Υπουργού Παιδείας για ένα αναβαθμισμένο και αξιοπρεπές ελληνικό πανεπιστήμιο, αλλά, ως κουτοπόνηροι χωριάτες, ζητούν ανερυθρίαστα τρεις μήνες, για να μελετήσουν ένα νομοσχέδιο που συζητείται εδώ κι έναν χρόνο. Δηλώνουν έτσι, ότι είναι είτε μικρόνοες είτε τεμπέληδες! Στόχος τους φυσικά είναι να μην αλλάξει τίποτα στα ΑΕΙ και χάσουν τον μπεζαχτά των οφιτσίων τους!

– Και επισήμως «αποικία»!
«Η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιορισθεί δραματικά»,
δήλωσε ο κ. Γιουνκέρ (3.7.11), χαρακτηρίζοντας επίσημα την Ελλάδα «αποικία»! Και δεν κουνήθηκε βλέφαρο! Ούτε ένας πολιτικός (του Προέδρου της Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένου) δεν θεώρησε σκόπιμο να αντιδράσει στην ιταμή αυτή δήλωση, έστω για να σώσει τα προσχήματα! Πρώτη το είχε προφητεύσει δημόσια η τότε Πρόεδρος της Βουλής, κ. Άννα Μπενάκη. Το επανέλαβε ως «τετελεσμένο» ο Γ. Παπανδρέου, πριν από ένα περίπου χρόνο. Αυτός όμως είναι ο εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό Πρωθυπουργός. Άλλο λοιπόν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας κι άλλο οι ξένοι «αφέντες»! Σε μια εποχή που ο «πατριωτισμός» αποτελεί την καθημερινή καραμέλα των πολιτικών μας, αποδεικνύεται έμπρακτα η δουλοφροσύνη όχι μόνο του πολιτικού προσωπικού, αλλά και του λαού μας!

– Το υποζύγιο της κρίσης
«Ο φέρων τις αμαρτίες του κόσμου»
των πολιτικών και των δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικός τομέας, το υποζύγιο της κρίσης, δεν ικανοποιείται με τις όποιες περικοπές των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων. Οι πάνω από 800.000 άνθρωποι που έχουν χάσει τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα, θεωρούν δικαίως ακραία κοινωνική αδικία το γεγονός ότι σε ολόκληρο το απολυμένο, άνεργο δυναμικό της χώρας δεν υπάρχει ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος!

Αυτά τα σχόλια γράφηκαν την 11η Ιουλίου 2011.