Επί δέκα ώρες, το κράτος είχε καταλυθεί και χιλιάδες αστυνομικοί δεν αποδείχθηκαν ικανοί να ελέγξουν 500 αλήτες κακοποιούς, εξαιτίας κυρίως των εντολών «αυτοσυγκράτησης», που παίρνουν πάντα από την πολιτική ηγεσία! Στα ψιλά πέρασε και το ότι ξενοδοχεία-στολίδια και τα καταστήματα της περιοχής καταστράφηκαν, ενώ εδώ και μήνες ψάχνουν πελάτη με το ντουφέκι. Ο τουρισμός δέχθηκε άλλο ένα θανάσιμο χτύπημα. Η ειρηνική διαδήλωση των Αγανακτισμένων διαλύθηκε. Συμπέρασμα: Για άλλη μια φορά, άλλη μια φοβική κυβέρνηση, αφήνει στο έλεος 500 αλητών τον Πολίτη και την ιδιωτική και κρατική περιουσία, υπό το κράτος του τρόμου ενός τυχαίου νεκρού, τον οποίο μετά μανίας επιδιώκουν κοινοβουλευτικές και μη δυνάμεις, για να τον αναγορεύσουν σε καινούργιο «Λαμπράκη»!

«Η αστυνομία πρέπει να τηρεί τον νόμο, όταν τον εφαρμόζει»!, Earl Warren, Αμερικανός δικαστής (1891-1974)

– Σχιζοφρένεια
Επαίρεται ο κ. Θ. Πάγκαλος
ότι έχει καταργήσει/συγχωνεύσει εκατοντάδες άχρηστους και σπάταλους δημόσιους οργανισμούς. Παράλληλα δηλώνει ότι «Δεν έχουν νόημα οι καταργήσεις οργανισμών, χωρίς απολύσεις». Και την ίδια στιγμή βεβαιώνει -επίσης καμαρώνοντας- ότι δεν έχει απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος! Σχιζοφρενικό; Σίγουρα. Αλλά ποια έργα αυτής της κυβέρνησης δεν είναι σχιζοφρενικά, σε σχέση με τους λόγους της;

– Υπάρχει βενζίνη…
Πυκνώνουν τα επεισόδια βίας
σε όλα τα επίπεδα και με στοχευμένες και μάλλον οργανωμένες επιθέσεις εναντίον βουλευτών. Κάποιοι ψάχνουν για νεκρούς και επιδιώκουν απεγνωσμένα το χάος. Φοβάμαι ότι δεν υπολογίζουν πως -παρά την κρίση- υπάρχει ακόμη αρκετή βενζίνη για τα… τανκς!

– Επιλεκτική ευαισθησία
Ο λαός μας λέει: «Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σου ανέβει στο κρεβάτι»!
Η κ. Αλ. Παπαρήγα δήλωσε θρασύτατα, μέσα στο ίδιο το Κοινοβούλιο αυτήν τη φορά (29.6.11), ότι το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει ούτε τη Βουλή ούτε το Σύνταγμα και δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής να αντιδράσει! Κόπτονται όλοι για την προσβολή της δημοκρατίας έξω από τη Βουλή, αλλά αδιαφορούν για την προσβολή της μέσα στην ίδια τη Βουλή!

– Φως από την Άπω Ανατολή;
«Την υποστήριξή του προς την ευρωζώνη
επανέλαβε άλλη μία φορά χθες ο πρωθυπουργός της Κίνας, Ουέν Τζιαμπάο, προς τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ», λέγοντας ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να «αγοράσει» χρέη κρατών της Ευρωζώνης (28.6.11). Δεν το κάνει για την ψυχή του πατέρα του βέβαια, ο κινέζος πρωθυπουργός. Πόδι γερό θέλει να βάλει στην Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά, οι καλύτερες συμφωνίες είναι αυτές, όπου και τα δυο μέρη ωφελούνται, όπως ακριβώς και στην περίπτωση μιας τέτοιας συμφωνίας!

– Διοίκηση ερειπίων
Καμαρώνει ο κ. Αντ. Σαμαράς,
επειδή σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις η ΝΔ πέρασε μπροστά από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, μόνο και μόνο όμως εξαιτίας της απερίγραπτης ανικανότητας της κυβέρνησης. Δεν μοιάζει να τον απασχολεί καθόλου όμως το γεγονός ότι το κόμμα του σημειώνει τα μικρότερα ιστορικά ποσοστά της μεγάλης αυτής παράταξης! Και θα έπρεπε να ανησυχεί διπλά και να ανακρούσει πρύμνα, γιατί ενώ ολόκληρος σχεδόν ο λαός καταδικάζει το Μνημόνιο, απορρίπτει τον επενδύοντα στις προσεχείς εκλογές, λάβρο πολέμιο του Μνημονίου σε ποσοστά 80%! Επομένως, η ιδιοτελής κομματική στρατηγική του δεν αποδίδει, ενώ η εθνική ζημιά στο εσωτερικό και -κυρίως- στο εξωτερικό είναι τεράστια. Κι αν ποτέ αυτή η τακτική του τον φέρει στην εξουσία, θα «βλαστημήσει την ώρα και τη στιγμή», για τα ερείπια, που θα κληθεί να… κυβερνήσει!

– Μαχαίρι ή πιστόλι!
Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε!
Την πιο εύστοχη δήλωση έκανε η κ. Β. Παπανδρέου, που είπε: «Διαλέγω το μαχαίρι από το πιστόλι». Το μαρτύριο της χώρας και του λαού μας στην εντατική συνεχίζεται. Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι δεν εφαρμόζεται καμιά θεραπευτική αγωγή, Απλώς, παραμένει η πρίζα στο ρεύμα. Το Μεσοπρόθεσμο, εκτός του ότι θέτει εξωπραγματικούς στόχους, δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί! Μικρή ίσως, αλλά αδιάψευστη απόδειξη το αηδιαστικό δημόσιο «γλείψιμο» του κάποτε επιτυχημένου και φέρελπι, κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, προς τον «ιδιοκτήτη» της ΔΕΗ, κ. Ν. Φωτόπουλο, τον οποίο αποκάλεσε «κόσμημα» του ΠΑΣΟΚ! Όσοι λοιπόν πιστεύουν ή ελπίζουν ότι αυτή η δούλη των συνδικάτων και των πελατών της Κυβέρνησης θα γίνει ξαφνικά υπεύθυνη, στρεφόμενη εναντίον τους, «δεν ξέρουν, πού πατάν και πού πηγαίνουν».