– Αναγκαίο το… παράλογο!
«Παράλογη κι άδικη, αλλά αναγκαία η αύξηση του Φ.Π.Α.»,
δήλωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος! Μ’ αρέσει -που λένε κι οι Φεϊσμπουκάδες- ο τρόπος που σκέπτεται ο Αντιπρόεδρος, αν και αδυνατώ να κατανοήσω, πώς ένα παράλογο μέτρο, μπορεί να είναι αναγκαίο!

«Ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ισοσκελισμένος, το δημόσιο χρέος να μειωθεί και οι πολίτες πρέπει να μάθουν πάλι να εργάζονται, αντί να «σιτίζονται» από το δημόσιο»!, Κικέρων (106-43 π. Χ.)

– «Μετέφηβοι», κάψτε!
Το ελαφρυντικό της «μετεφηβικής ηλικίας»
αναγνώρισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (19.7.11). Εκτός από τους Υπουργούς, δηλαδή, τους βουλευτές, τους κουκουλοφόρους και διάφορους ισχυρούς, τώρα είναι υπεράνω του νόμου και οι «μετέφηβοι», ελεύθεροι να καίνε, να καταστρέφουν, να σκοτώνουν; Σε παραδεισένια κοινωνία ζούμε και δεν το έχουμε καταλάβει!

– Τους νέους, μην τους κλαις
Ακούω στα Μέσα Ενημέρωσης,
να δραματοποιείται η πράγματι τραγική, πολύ μεγάλη ανεργία των νέων και να θεωρείται το μέγιστο κακό της κρίσης. Διαφωνώ κάθετα με αυτήν την ιεράρχηση. Σε πολύ τραγικότερη μοίρα και μάλιστα μη αναστρέψιμη, βρίσκονται οι άνθρωποι 45-60 ετών, που χάνουν τη δουλειά τους και γιατί έχουν πολλές οικονομικές υποχρεώσεις και γιατί είναι σχεδόν απίθανο να βρουν ποτέ άλλη δουλειά σ’ αυτήν την ηλικία!

– Ξεχάσανε!
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών
αποφάσισε (19.7.11) ότι, ακόμη κι αν ψηφιστεί ο νόμος για τα ΑΕΙ, δεν θα τον εφαρμόσει! Όταν οι κορυφαίοι πνευματικοί ταγοί μας, θεματοφύλακες -υποτίθεται- Αρχών και Αξιών και Παιδαγωγοί της νεολαίας μας, περιφρονούν τόσο προκλητικά την έννομη τάξη, απλώς δικαιώνουν τους όποιους Φωτόπουλους και Λυμπερόπουλους, τα κομματικά γκρουπούσκουλα, αλλά και τους φοιτητές, που σπάζουν, καταστρέφουν, καίνε τα Πανεπιστήμια και χτίζουν τους καθηγητές στα γραφεία τους! Κάποιος πρέπει να τους θυμίσει αυτά που θα έπρεπε να διδάσκουν όχι μόνο, αλλά -κυρίως- έργω: «Dura lex, sed lex» και «Οι νόμοι πρέπει να είναι υπεράνω όλων»! (Αριστοτέλης).

– Ταξική αταξία
Ασυνείδητοι πολίτες οι ταξιτζήδες,
έκαναν ανυπολόγιστη ζημιά στον τόπο, στην οικονομία, στην κοινωνία και στους εαυτούς τους. Ασυνείδητοι λοιπόν οι ταξιτζήδες (ιδιοκτήτες), αλλά και επικίνδυνα ερασιτεχνική και άστοχη η χρονική στιγμή, που διάλεξε ο κ. Γ. Ραγκούσης, να ανάψει το φυτίλι! Σωστή η ανυποχώρητη στάση της Κυβέρνησης στις απαράδεκτες αξιώσεις του ταξικού συνδικάτου, αλλά απαράδεκτη η αθέτηση υπουργικών υποσχέσεων της ίδιας κυβέρνησης, η ολιγωρία και η εγκληματική ανοχή των τραμπουκισμών επί τρεις εβδομάδες. Με δυο λόγια, όλοι έκαναν ό,τι μπορούσαν, για να αποδείξουν ότι κυβέρνηση, κράτος και κοινωνία βρίσκονται υπό διάλυση!

– Η κότα και το αυγό
Η οικονομική κρίση εξελίχθηκε
σε πολιτική, λένε πολλοί. Λάθος! Ακριβώς το αντίθετο συνέβη. Η κρίση της πολιτικής, των θεσμών, των αρχών και αξιών οδήγησε στην οικονομική κρίση, μαζί με την έλλειψη άξιων ηγετών με όραμα και στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρο σχεδόν τον Δυτικό Κόσμο.

– Σπασμένα μάρμαρα και συντριμμένες ελπίδες
Η άρνηση, χωρίς θέση, δεν μπορεί ποτέ να φέρει αποτέλεσμα.
Πρόσφατο παράδειγμα το κίνημα των «αγανακτισμένων», που, όπως προέβλεψε αυτή η σελίδα, εκφυλίσθηκε γρήγορα, αφήνοντας πίσω του μόνο αντίσκηνα, σπασμένα μάρμαρα, σκουπίδια και συντριμμένες ελπίδες!

– Ο παλιός είναι αλλιώς!…
Ένας παλιός πολιτικός,
ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, τόλμησε δύο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες, που δεν τόλμησαν επί χρόνια πολλοί νεότεροί του. Ο έλεγχος της ασύδοτης ανωνυμίας στο Διαδίκτυο και η αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών θα απαλλάξουν την κοινωνία από πολλά δεινά. Ειδικότερα η ρύθμιση για τα ναρκωτικά, θα σώσει πολλούς νέους από τη φυλακή, τη «σχολή ναρκομανών», θα μειώσει την παράπλευρη εγκληματικότητα, για την εξασφάλιση της δόσης και θα αποσυμφορήσει τις φυλακές, ενώ σίγουρα θα μειώσει τους πόρους των εμπόρων, με τους οποίους εξαγοράζουν συνειδήσεις.

– Θα φταίει η Τρόικα;
Έδοξε τω κ. Χ. Καστανίδη,
παρά την αντίθετη επιταγή του «Καλλικράτη», να διατηρήσει στην τρυφηλή πελατειακή ζωή 70 δημοτικούς φορείς, για τη «μακροχρόνια απόδοση έργου». Μεταξύ αυτών είναι ενδεικτικά το «Λαογραφικό Μουσείο Γαβαλοχωρίου» και το «Καλλιτεχνικό Κέντρο Σταφιδοκάμπου». Θα φταίει μετά η Τρόικα, αν μας στείλει πίσω στη δραχμή;

– Κλείσιμο, αντί άνοιγμα
Η γιαλαντζί απελευθέρωση
των κλειστών κλάδων όπως π.χ. φαρμακείων, φορτηγών και δικηγόρων δεν αποτελεί άνοιγμα των αγορών, αλλά «κλείσιμο» ψήφων για το ΠΑΣΟΚ.

Αυτά τα σχόλια γράφηκαν την 22α Αυγούστου 2011