Όπως αναδείχθηκαν στο συνέδριο Payments360
Μεγάλη απόσταση μας χωρίζει από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο χρήσης ψηφιακών πληρωμών, παρά την αύξηση που παρατηρήθηκε ως απόρροια των capital controls και των πρόσφατων νόμων περί αφορολογήτου.

Το γεγονός αυτό παρουσιάζει μια μεγάλη ευκαιρία για να «κάνουμε το άλμα» και να περάσουμε απευθείας στις σύγχρονες μορφές ψηφιακών πληρωμών (όπως οι mobile p2p συναλλαγές, τα wearables, τα instant payments κ.λπ.). Το παραπάνω είναι το βασικό συμπέρασμα του Συνεδρίου Payments 360, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel και το οποίο διοργανώθηκε από το περιοδικό Banker’s Review της BOUSSIAS σε συνεργασία με την ΕμηΠΕΕ (Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας).

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε πάνελ συζήτησης στο οποίο συμμετείχαν Γενικοί Διευθυντές από όλες τις τράπεζες, ενώ ομιλία πραγματοποίησε και η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Σε παρόμοιο πλαίσιο, ο καθηγητής του ΟΠΑ,
Γ. Λεκάκος, παρουσίασε τα αποτελέσματα μελέτης ως προς το ποιες είναι οι άλλες παράμετροι, πέραν των ψηφιακών πληρωμών, που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σε ουσιαστικό βαθμό. Στο συνέδριο συμμετείχαν διεθνείς ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας και τον χώρο του FinTech. Το Συνέδριο έγινε με την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών, Μεγάλη Χορηγός ήταν η Mastercard και Χορηγοί οι ΕΥ και Μellon Technologies.