Ρεκόρ συμμετοχών σημειώθηκε φέτος, στα Sales Excellence Awards 2017, τα βραβεία που διοργανώνει το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ) και η BOUSSIAS για πέμπτη συνεχή χρονιά. Στα βραβεία, που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους στην Ελλάδα, παρευρέθησαν 600 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η βραδιά, με παρουσιαστή τον Παναγιώτη Χατζηδάκη, ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του ΙΠΕ, Λάμπρο Γιαννούχο, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία των βραβείων για τον κλάδο, στη σημαντικότητα των ανθρώπων των πωλήσεων, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό για τις εκλογές του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΠΕ τον Ιούνιο: «Θα θέλαμε το Δ.Σ. του Ινστιτούτου να έχει τους καλύτερους των καλύτερων. Θα θέλαμε να αγκαλιάσετε αυτό που κάνουμε. Σας περιμένουμε όλους τον Ιούνιο να έρθετε, να εκλεγείτε και να πάμε μαζί στο επόμενο βήμα που κάνει το Ινστιτούτο». Έκλεισε τον χαιρετισμό με την αναφορά του στην απώλεια του Σταύρου Λεούση. Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων καθ. Γεώργιος Δουκίδης, αναφέρθηκε στις υποψηφιότητες-ρεκόρ φέτος, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 20% και τη δύσκολη διαδικασία της αξιολόγησης, λόγω του έντονου ανταγωνισμού.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Οι απονομές ξεκίνησαν με το Τιμητικό Βραβείο που απονεμήθηκε στον Γιώργο Γεράρδο, Πρόεδρο της εταιρείας Πλαίσιο, για τη συνολική του προσφορά και αφοσίωση στον κλάδο των πωλήσεων. Ο Γιώργος Γεράρδος, στον λόγο του, ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Πλαισίου και αναφέρθηκε στο έργο του ΙΠΕ: «Θέλω να συγχαρώ το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος για το συνεπές και επαγγελματικό του έργο. Είναι κάτι που η χώρα μας το χρειάζεται, μιας και πλέον ο κλάδος των πωλήσεων είναι ο πρώτος σε δυναμικότητα στον ελλαδικό χώρο, αφού ο κλάδος της παραγωγής, πλέον, ουσιαστικά δεν υπάρχει».

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Το Βραβείο «Διευθυντής Πωλήσεων της Χρονιάς» απονεμήθηκε στον Κώστα Κορρέ, Sales Director Consumer Division της L’Oreal Hellas. Με τη σειρά του, ο Κώστας Κορρές, δήλωσε: «Το βραβείο αυτό, στην ουσία αποτελεί ένα επιστέγασμα της συλλογικής προσπάθειας όλου του εμπορικού τμήματος της L’ Oreal Hellas, του Μarketing, Trade Marketing, των Πωλήσεων και κυρίως των ανθρώπων που είναι καθημερινά έξω στον δρόμο, μιας και τα τελευταία χρόνια έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα κόντρα στην αγορά».

ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
Gold βραβεία απέσπασαν οι εταιρείες: Cosmote – Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ, Cosmote e-Value και doctoranytime.gr, ΟΠΑΠ, Unilever Food Solutions, Mondelez Hellas, Green Cola Hellas, AbbVie–Humira Dermatology, LeasePlan Hellas, Epsilon Net, Public, Wind Hellas, Καυκάς, Johnson & Johnson Consumer Hellas, L’Oreal Hellas, Diageo, British American Tobacco Hellas, Γαία Τρόφιμα και Δωδώνη.

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΑΠΟΝΕΜΗΤΕΣ
Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές οι: Λάμπρος Γιαννούχος, Πρόεδρος του ΙΠΕ, Γεώργιος Δουκίδης, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Jan Karas, COO Retail ΟΠΑΠ, Θανάσης Στράτος, Executive Director Εξυπηρέτησης Πελατών του ομίλου ΟΤΕ, Αμβρόσιος Κάρδαρης, Γενικός Διευθυντής Cosmote e-Value, Βασίλειος Πρασσάς, Εμπορικός Διευθυντής Epsilon Net, Γιώργος Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος του ΙΠΕ, Νίκος Βαρβαδούκας, Commercial Director Apivita, Χριστόφορος Γκόκας, Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Καταστημάτων Metro, Φανή Κλειδά, Διευθύνουσα Σύμβουλος ManpowerGroup, Γιάννης Δημαράκης, Managing Partner Scotwork Hellas, Ηλίας Πολυχρονόπουλος, Head of Corporate Market, Cyta Hellas, Κώστας Σωτηρούδης, Regional Sales Manager Praktiker Hellas, Νικόλαος Μποτίνης, Διευθυντής πωλήσεων Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα Cisco, Θέμης Παπαϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος, Alcatel-Lucent Ελλάς και Βαγγέλης Καλαμπόκας, Μέλος ΔΣ ΙΠΕ & Head of Sales -Off Trade Diageo.

Η βραδιά έκλεισε με την πανηγυρική φωτογραφία των νικητών και την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Χρυσός Χορηγός των βραβείων ήταν ο ΟΠΑΠ. Χορηγοί ήταν η Cosmote – Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ, η Cosmote e-Value και η Epsilon Net, ενώ υποστηρικτής ήταν η ΚΕΝ του ομίλου Καράτζη και χορηγός ποτού η Diageo.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιώργος Γεράρδος, Πρόεδρος, Πλαίσιο
«Ευχαριστώ από καρδιάς το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος για την τόσο τιμητική διάκριση που μου απένειμε. Οι πωλήσεις στις μέρες μας αποτελούν τη σημαντικότερη δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο, μια και η παραγωγή έχει πλέον περιορισθεί υπερβολικά. Οπωσδήποτε η διάκριση αυτή ανήκει στους 1.250 ανθρώπους του «Πλαίσιο» που με τον καθημερινό τους μόχθο επιτυγχάνουν συνεχή ανάπτυξη. Ένα τόσο σημαντικό βραβείο αποτελεί πάντοτε μια σημαντική ενθάρρυνση μέσα στο συνεχόμενο αγώνα για βελτίωση. Ένα χτύπημα στην  πλάτη είναι πάντα ανεκτίμητο».

Κορρές Κώστας, Διευθυντής Πωλήσεων, L’Oreal Hellas A.E., Consumer Products
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οργανωτές για την άρτια διεξαγωγή του θεσμού των Sales Excellence Awards. Είναι ένας θεσμός που προάγει και επιβραβεύει την αριστεία των εμπορικών τμημάτων. Ευχαριστούμε επίσης την κριτική επιτροπή για την τιμή που μας έκανε, τόσο για τη βράβευση του Τμήματος Πωλήσεων της L’Oreal, όσο και τη δική μου σαν Διευθυντή Πωλήσεων. Τα συγκεκριμένα βραβεία αποτελούν την αναγνώριση μίας συλλογικής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, όλου του εμπορικού τμήματος καταναλωτικών προϊόντων της L’Oreal Hellas A.E. Η προσπάθεια αυτή έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα σε όλους του τομείς δραστηριότητάς μας, δίνοντας σημαντική αξία στις κυριότερες κατηγορίες δραστηριοποίησης της εταιρείας. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί βρήκαν αρωγούς και συμπαραστάτες τους συνεργάτες μας λιανέμπορους».

Μαρίνα Εξάρχου, Retail Marketing Team Director, ΟΠΑΠ
«O ΟΠΑΠ, η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα και μια από τις πιο γνωστές στον κλάδο της παγκοσμίως, υποστήριξε ως Χρυσός Χορηγός τα βραβεία Sales Excellence Awards, τοv θεσμό που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, τις πρωτότυπες ιδέες και τις πρακτικές που εξελίσσουν τη βιομηχανία πωλήσεων στην Ελλάδα. Μέσα σε ένα δυναμικό περιβάλλον, στο οποίο η αγορά καθώς και οι προσδοκίες των πελατών μας αλλάζουν διαρκώς, ανταποκρινόμαστε και προχωράμε προς την ανάπτυξη και την εξέλιξη του δικτύου μας, που αποτελούν τον κορμό της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Πρόκειται  για ένα πλάνο συνεπές με το Όραμα 2020 του ΟΠΑΠ, με στόχο την καθιέρωσή μας ως μια εταιρεία διασκέδασης παγκοσμίου επιπέδου. Ως εταιρεία, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς ο ΟΠΑΠ απέσπασε 7 διακρίσεις στα βραβεία πωλήσεων, αποδεικνύοντας πως οι πρακτικές και οι πολιτικές που ακολουθούμε αναγνωρίζονται από την αγορά. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και δυναμισμό, πάντα με επίκεντρο τον πελάτη. Εύχομαι από καρδιάς συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και καλές πωλήσεις».