Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, το διήμερο 22 & 23 Ιουνίου.

Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ανοίγουν τις πόρτες των ζυθοποιείων τους για το κοινό για ένα διήμερο και προσφέρουν ξεναγήσεις και μια σειρά από διαδραστικές εμπειρίες στον χώρο τους, όπως σεμινάρια και γευσιγνωσίες. Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Το κοινό έχει την δυνατότητα να γνωρίσει το ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να εξοικειωθεί με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, να μάθει για την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή, να συνομιλήσει με τους ζυθοποιούς και να δοκιμάσει διαφορετικά είδη μπίρας.