Στην ενίσχυση της e-commerce δυναμικής τους προχώρησαν φέτος οι μεγαλύτερες αλυσίδες super market στην Ελλάδα. Είτε εμπλουτίζοντας τα ίδια τους τα e-shops με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, είτε συνάπτοντας συνεργασίες με γνωστές πλατφόρμες delivery φαγητού, τα s/m «απαντούν» στην πανδημία επενδύοντας στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, έχει ανακοινωθεί πληθώρα συμπράξεων αλυσίδων και πλατφορμών delivery, με στόχο την καλύτερη, ταχύτερη και σε μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη, εξυπηρέτηση του κοινού.
Μασούτης & Κρητικός στο Box: Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ Μασούτης και Κρητικός προχώρησαν σε συνεργασία με το Box, την υπηρεσία online παραγγελίας φαγητού της Cosmote. Μέσω αυτής, δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στους καταναλωτές να παραγγέλνουν -με παράδοση ακόμα και αυθημερόν- όλα τα προϊόντα των συγκεκριμένων σούπερ μάρκετ, δηλαδή πάνω από 10.000 κωδικούς/αλυσίδα, σε συνολικά πάνω από 50 πόλεις της Ελλάδας. Επιπλέον, οι καταναλωτές έχουν συνδυαστικά στη διάθεσή τους τα προνόμια του Box μαζί με τα οφέλη από τα προγράμματα επιβράβευσης και τις προσφορές των δύο αλυσίδων.

Ο Σκλαβενίτης στο Εfood: H αλυσίδα super market Σκλαβενίτης ένωσε τις δυνάμεις της με το Efood, προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα και ασφαλέστερα το καταναλωτικό κοινό. Η συνεργασία αυτή προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα παραγγελίας και αγοράς ανάμεσα σε 2.500 βασικά προϊόντα, ενώ η διανομή επεκτείνεται συνεχώς και νέες περιοχές της Ελλάδας. Η παράδοση της παραγγελίας πραγματοποιείται αυθημερόν για παραγγελίες μέχρι τις 4μμ ή την επόμενη ημέρα για παραγγελίες μετά τις 4μμ. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η δυνατότητα pick up της παραγγελίας από το κατάστημα.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος στο delivery.gr: Η ΑΒ Βασιλόπουλος προχώρησε σε συνεργασία με το ανανεωμένο delivery.gr. Στο πλαίσιο αυτό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα ψώνια από την ΑΒ Βασιλόπουλος έρχονται μέσα σε δύο ώρες στο σπίτι του καταναλωτή με έναν από τους διανομείς του delivery.gr. Η νέα υπηρεσία ξεκίνησε ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σταδιακά επεκτείνεται σε περισσότερα καταστήματα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα. Προσφέρει πάνω από 2.500 κωδικούς, παράδοση μέσα σε 2 ώρες, εύκολη περιήγηση και εβδομαδιαίες προσφορές.