Σε τροχιά υλοποίησης σημαντικών στόχων μπαίνει ο ΑΝΤ1 μετά την είσοδο του MBC και την εισροή 225 εκατ. ευρώ από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα ταμεία του ομίλου. Ο ΑΝΤ1 θα γίνει κόμβος προσέλκυσης διεθνών υπερπαραγωγών με τη δημιουργία hub για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Επίλυση του «γρίφου» του Μουντιάλ και δοκιμαστική λειτουργία του ΑΝΤ1+.

Στην εκπλήρωση συγκεκριμένων στόχων προχωρά ο ΑΝΤ1 μετά τη συμφωνία-μαμούθ για είσοδο της MBC με ποσοστό 30% στην εταιρεία συμμετοχών που απέφερε έσοδα ύψους 225 εκατ. ευρώ. Με μειοψηφική είσοδο του Σαουδαραβικού επενδυτικού φορέα, ο ΑΝΤ1 διατηρεί τον πρώτο λόγο, με αυξημένες δικαιοδοσίες και εδραιωμένο το 70% με εγγυήσεις στο επενδυτικό πακέτο και σχεδιάζει άμεσα να αξιοποιήσει τα έσοδα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος των εσόδων από την συμφωνία-μαμούθ θα αξιοποιηθούν για να απομειώσει τα χρέη και να εξαλείψει υποχρεώσεις δανεισμού με προτεραιότητα στο ομολογιακό δάνειο του ΑΝΤ1 TV.

Παράλληλα, ο όμιλος ΑΝΤ1 θα προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις για να υλοποιήσει σχέδιο που επεξεργάζεται ήδη από το 2019 για τη δημιουργία ενός διεθνούς hub παραγωγής ταινιών και σειρών από μεγάλους διεθνείς παρόχους. Αξιοποιώντας τα επενδυτικά κίνητρα του εγχώριου νομικού πλαισίου από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τις διατάξεις που ενισχύουν τις οπτικοακουστικές παραγωγές του ΕΚΟΜΕ, ο όμιλος ΑΝΤ1 θα προχωρήσει στην ανάπτυξη μεγάλου στούντιο παραγωγών, με στόχο να εξελιχθεί σε κόμβο υλοποίησης κινηματογραφικών παραγωγών του εξωτερικού, από το Netflix και άλλους κολοσσούς του περιεχομένου αλλά και να εξυπηρετήσει εγχώριες ανάγκες παραγωγής τόσο άλλων καναλιών όσο και του ΑΝΤ1 TV σε καλύτερες τιμές. Σε εγχώριο επίπεδο, ο ΑΝΤ1 ξεμπλοκάρει δύο σημαντικά ζητήματα.

Την αξιοποίηση του Μουντιάλ τον Νοέμβριο του 2022 και τη λειτουργία του ΑΝΤ1+. Με το asset του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου τα στελέχη του σταθμού αντιμετώπισαν τη «σπαζοκεφαλιά» για τη διαμόρφωση του προγράμματος με την είσοδο του Μουντιάλ στην καρδιά της σεζόν, καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί Νοέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΑΝΤ1 αποφάσισε να προχωρήσει σε έναν συνδυασμό ποδοσφαιρικού περιεχομένου και κανονικού προγράμματος κρατώντας στον αέρα του ΑΝΤ1 μόνο το «φιλέτο» των αγώνων. Ήδη έχουν επιλέξει ποια slot θα «κλείσουν» από ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, ενώ θα υπάρχουν και καθαρές ζώνες για κανονικό πρόγραμμα που δε θα ανατραπεί.

Η μεγάλη φόρτιση θα σημειωθεί για δύο εβδομάδες (21/11-02/12) οπότε οι αγώνες είναι καθημερινοί, η FIFΑ έχει ενημερώσει για τα slot με τους δυνατούς αγώνες, ενώ ο τελικός προγραμματισμός θα ολοκληρωθεί στις αρχές Απριλίου με την κλήρωση για τους ομίλους. Μεγάλο μέρος των αγώνων θα μεταδοθεί από την πλατφόρμα του ΑΝΤ1+. Ήδη το ΑΝΤ1+ ξεκίνησε δοκιμαστικά, ενώ το σχετικό smart TV app είναι ήδη διαθέσιμο. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ούτε έχει ξεκινήσει η καμπάνια προώθησης του ΑΝΤ1+, καθώς δεν έχει λάβει την ολοκληρωμένη του μορφή και η δοκιμαστική λειτουργία του στοχεύει κυρίως στο να τσεκαριστεί το user experience. Σταδιακά θα προστεθεί περιεχόμενο και θα ενεργοποιηθεί και η δυνατότητα καταβολής συνδρομής για το «κλειδωμένο» premium περιεχόμενο.