Συχνά, οι περισσότεροι κοινωνικοί θεσμοί, αν όχι όλοι, εξαναγκάζονται να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης «διαμεσολαβημένης» κοινωνίας.

Στόχος του βιβλίου είναι να αναδειχθούν σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν το σύγχρονο και πολυσύνθετο πεδίο της επικοινωνίας. Οι συγγραφείς του βιβλίου θίγουν ζητήματα που απασχολούν τους μελετητές όσον αφορά στη σχέση των μέσων επικοινωνίας και της κοινωνίας στον 21ο αιώνα, και αναλύουν τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο πεδίο της επικοινωνίας, στο επίπεδο της θεωρίας, της δομής και, πιο συγκεκριμένα, στους χώρους της ενημέρωσης, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και των σχέσεων των πολιτών με τα νέα μέσα επικοινωνίας.

Η σειρά «Επικοινωνία και Κοινωνία» σκοπεύει να παρουσιάσει τον κοινωνικό ρόλο των διαφόρων επικοινωνιακών φαινομένων, να προτείνει έναν νέο τρόπο σκέψης σχετικά με τα Μ.Μ.Ε. και να προσφέρει ένα διαφορετικό πεδίο ανάλυσης.

Στόχος της εν λόγω σειράς, στη δεύτερη δεκαετία της ζωής της, είναι να αποτελέσει έναν εκδοτικό χώρο για την παρουσίαση ερευνών και αναλύσεων όσον αφορά στα Μέσα Επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των νέων κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και τεχνολογικών δεδομένων.

Έκδοση: Καστανιώτης, 2010, Σελίδες: 448, Διαστάσεις: 17×24, Τιμή: €35 [www.kastaniotis.com]

Λίγα λόγια για τον επιμελητή
Ο Στέλιος Παπαθανασόπουλος είναι καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα ΜΜΕ στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του City του Λονδίνου κι έχει γράψει μια σειρά από βιβλία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα όπως: European Television in the Digital Age (Polity and Blackwell Publishers, 2002), (με Raplh Negrine) The Internationalisation of Television (Pinter, 1990), (σε συνεργασία με Jill Hills) The Democracy Gap; The Politics of information and Communication Technologies in the United States and Europe (Greenwood Press, 1991) κ.ά.

Επιπλέον, έχει τη διεύθυνση σύνταξης του πρώτου ελληνικού επιστημονικού περιοδικού για την επικοινωνία, Ζητήματα Επικοινωνίας, και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των επιστημονικών περιοδικών για την επικοινωνία Global Media and Communication και European Journal of Communication. Στο βιβλίο «Τα Μέσα Επικοινωνίας στον 21ο αιώνα», είναι υπεύθυνος επιμέλειας.