Ως η μεγαλύτερη αλυσίδα ταχείας εστίασης στον κόσμο, τα McDonald’s έχουν τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, κάτι που απασχολεί πλέον όλο και περισσότερους καταναλωτές. Σε μια προσπάθεια μείωσης της χρήσης πλαστικού, η εταιρεία έχει ήδη αντικαταστήσει τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα στην Αγγλία, κάτι που πρόσφατα εφάρμοσε και στην Αυστρία.

Προκειμένου να προωθήσει την αλλαγή στη χώρα, το εστιατόριο λάνσαρε μια νέα, καλλιτεχνική ταινία, με την υπογραφή του agency του Vice, Virtue. Το spot δείχνει μοντέλα να φορούν μαγιό φτιαγμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά καλαμάκια, τα οποία σχεδίασε το βιεννέζικο brand Poleit, σε συνεργασία με το Studio Furore.

Για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τις παραλίες ντυμένοι στα χρώματα που έχουν τα καλαμάκια των McDonald’s, η μάρκα δημοπρατεί έναν μικρό αριθμό κομματιών της limited edition συλλογής. Αν και τα εστιατόρια στις ΗΠΑ εγκαταλείπουν διστακτικά τα πλαστικά καλαμάκια, το A&W Canada, το πρώτο εστιατόριο στη Β. Αμερική που τα απαγόρευσε, ανακοίνωσε ότι με όσα είχαν απομείνει θα κατασκευαστεί ένα γλυπτό που θα γράφει «Η αλλαγή είναι για καλό». Σημειώνεται ότι Ikea και Starbucks τα έχουν επίσης απομακρύνει.
(Πηγή: AdWeek)