Κάτι λίγο από «Υπολοχαγό Νατάσσα» που βλέπει παραδοσιακά για να θυμάται τα παιδικά χρόνια, κάτι λίγο Πρέκα που βλέπει σταθερά μαζί με λίγο από αδερφούς Μαρξ για να γελάσει το χειλάκι του τις Κυριακές το απόγευμα (γιατί μέχρι το μεσημέρι είναι ωραία τα πράγματα ούτως ή άλλως, αλλά μετά θέλει ενισχύσεις), κάτι η παρέλαση την οποία δεν είδε -αλλά άκουσε πως υπήρξε υψηλό φρόνημα- δεν άργησε να γίνει το κακό. Και καθώς η δική μας μάχη δεν δίνεται στην Πίνδο και -το κυριότερο- τα κορίτσια σήμερα δεν γνωρίζουν να πλέκουν κάλτσες για το μέτωπο, κάτσαμε και σκεφτήκαμε την πιο κοντινή αναφορά που θα μας γέμιζε και εμάς υπερηφάνεια.

Και βρήκαμε τα Impressions. Ναι φίλες και φίλοι. Όντας ήδη αρκετά παρεξηγημένα και εδώ και πολύ καιρό στο στόχαστρο των Social Media marketers οι οποίοι αν κάτι δεν περιλαμβάνει Facebook Connect το θεωρούν μίασμα για την επικοινωνία, τα Impression αν είχαν λαλιά θα φώναζαν «είμαστε εδώ». Εγώ πάλι -αν ήμουν στη θέση τους- θα συμπλήρωνα με νόημα «και δεν θα πάμε πουθενά». Και κάτι μου λέει πως θα είχα εκατοντάδες likes – κυρίως από τον χώρο των publishers. Οι οποίοι έχουν βέβαια και αυτοί βάλει το χεράκι τους για την απαξίωση των impressions αλλά έχουν και τα δίκια τους, βρε αδερφέ. Με πρώτο και καλύτερο φυσικά το γεγονός της μη ταύτισης της προβολής με τα clicks και την απόδοση αυτών. Με άλλα λόγια ότι δεν μπορεί να εξαρτάται η επιβίωση ενός Μέσου από τη δημιουργικότητα της όποιας διαφήμισης φιλοξενεί. Εμείς -λένε οι άνθρωποι- σας προσφέρουμε τον χώρο για να μιλήσετε στους καταναλωτές. Το αν θα τους κεντρίσετε το ενδιαφέρον όμως, είναι δική σας υπόθεση.

Δεν θα επεκταθώ όμως άλλο γιατί η συζήτηση έχει αποκτήσει πλέον χαρακτήρα αρχαίας ρήσης που ψάχνει τις ερμηνείες της. Αντιθέτως θα επιμείνω στο γεγονός της μη εξαφάνισης των Impressions προτείνοντας να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή σε μία καινούργια «φόρμα» που προσφέρει το MSNBC. Ο λόγος για το ServeView που φιλοδοξεί να «σερβίρει» τα διαφημιστικά banners μόνο και στην περίπτωση που αυτά είναι πραγματικά ορατά στον χρήστη/επισκέπτη.

Δείτε το. Όχι ως λύση -ειλικρινά άλλωστε δεν το έχω δει να δουλεύει και θα εκφέρω γνώμη- αλλά ως μία απάντηση. Μια απάντηση που δείχνει πως κάποιοι δε σκοπεύουν να αφήσουν τις εξελίξεις να τρέχουν για αυτούς αλλά θα θελήσουν -και καλά θα κάνουν- να τις τρέξουν αυτοί. Μία απάντηση που δεν θα είναι η μόνη…