Σε ύφεση φαίνεται να βυθίζεται η παγκόσμια οικονομία, με τη διαφημιστική αγορά να ακολουθεί, για το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους.

Ενισχύονται οι πωλήσεις σε Amazon και Tmall.

Σε ύφεση φαίνεται να βυθίζεται η παγκόσμια οικονομία, με τη διαφημιστική αγορά να ακολουθεί, για το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, σύμφωνα με το WARC Global Ad Trends, τα FMCGs φαίνεται πως είναι καλύτερα τοποθετημένα ώστε να μετριάσουν το πλήγμα. Τα FMCG brands, τα οποία δαπανούν 97,2 δισ. δολάρια σε διαφήμιση, είναι θωρακισμένα σε κάποιο βαθμό απέναντι στη σημερινή κρίση, καθώς οι πωλήσεις σε τρόφιμα, ποτά και προϊόντα υγιεινής ενισχύονται στο Amazon και το Tmall.

Η διαφημιστική αγορά για τα FMCGs διαμορφώθηκε στα 97,2 δισ. δολάρια το 2018, αντιπροσωπεύοντας το 15,6% της παγκόσμιας διαφημιστικής δαπάνης. Το μερίδιο του digital είναι αξιοσημείωτο: για παράδειγμα το 55,8%, ήτοι 28,55 δισ. του budget των οικιακών προϊόντων επενδύεται στο ψηφιακό περιβάλλον, έναντι του 26,9% για την αγορά των καλλυντικών. Οι κατηγορίες τροφίμων και ποτών κινούνται περισσότερο τηλεοπτικά, με 17 δισ. και 16,28 δισ. δολάρια αντίστοιχα. (Πηγή: WARC)