Έρευνα της Deloitte για τις καινοτομίες που θα επικρατήσουν
Τη διάχυση της καινοτομίας με ταχείς ρυθμούς αποκαλύπτουν οι εκτιμήσεις της Deloitte Global.

Σύμφωνα με αυτές, μέχρι το τέλος του χρόνου τα «έξυπνα ηχεία» αναμένεται να φτάσουν τις 250 εκατ. συσκευές στην αγορά, με την αξία τους να αγγίζει τα 7 δισ. δολάρια. Καθίστανται έτσι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία ανάμεσα στις υπόλοιπες συνδεόμενες συσκευές. Επιπλέον, η Deloitte προβλέπει ότι το 2019 οι εταιρείες θα επιταχύνουν τη χρήση λογισμικού και υπηρεσιών που βασίζονται σε cloud με τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Μεταξύ των εταιρειών που χρησιμοποιούν το AI, το 70% θα αποκτήσει δυνατότητες AI μέσω επιχειρησιακού λογισμικού που βασίζεται σε cloud, το 65% θα δημιουργήσει εφαρμογές AI χρησιμοποιώντας υπηρεσίες ανάπτυξης με βάση το cloud και έως το 2020 το ποσοστό διείσδυσης επιχειρησιακού λογισμικού με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη και υπηρεσίες ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης θα φτάσουν το 87% και 83% αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Deloitte προβλέπει ότι το 2019, 25 πάροχοι ασύρματων δικτύων θα αρχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες 5G. Συνολικά, πάνω από ένα εκατ. 5G συσκευές αναμένεται να πωληθούν το 2019 και ο αριθμός αυτός θα επεκταθεί σε 15-20 εκατ. έως το 2020. Οι τάσεις που αξίζει επίσης να σημειωθούν είναι η ραγδαία ανάπτυξη της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η αύξηση του στοιχηματισμού αθλητικών γεγονότων και των e-sports, καθώς και τη σταθερότητα της απήχησης του ραδιοφώνου.