Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων στα Effie Awards Europe για το 2024, εγκαινιάζοντας μια νέα κατηγορία με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 5 Ιουνίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου, με την πρώτη προθεσμία υποβολής αιτήσεων να λήγει στις 31 Ιουλίου.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη λεγόμενη Effie Day στις Βρυξέλλες, στις 11 Δεκεμβρίου. Οι κατηγορίες έχουν επικαιροποιηθεί, ώστε να αντικατοπτρίζουν τις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής της κατηγορίας «AI». Επιπλέον, η κατηγορία «Best of Europe Positive Change» έχει χωριστεί σε «Brand» και «Non-profit».

Όσον αφορά στις θεματικές, οι ομάδες που θα συμμετέχουν μπορούν να επιλέξουν από τις ακόλουθες τρεις: 1. Multi-market, για καμπάνιες που διεξάγονται σε δύο ή περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. 2. Θετική Αλλαγή, για καμπάνιες που διεξάγονται σε μία μόνο χώρα και προωθούν το γενικότερο καλό. 3. Best of Europe, για καμπάνιες οι οποίες κέρδισαν Gold/Grand Effie στον εθνικό διαγωνισμό Effie 2023. Οι ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό το κομμάτι εάν δεν υπάρχει εθνικό πρόγραμμα Effie στις χώρες τους.

Τα Effie Awards Europe διοργανώνονται από τη European Association of Communications Agencies (EACA), σε συνεργασία με τις Google, Kantar και ACT Responsible.