Τη χριστουγεννιάτικη ρουτίνα τους θα διατηρήσουν οι Έλληνες καταναλωτές, καθώς η πλειονότητά τους δηλώνει ότι έχει ανάγκη να γιορτάσει τα Χριστούγεννα παραδοσιακά και δεν θα μειώσει τις δαπάνες, αναφέρει η μελέτη της NielsenIQ Consumer Insights «Unwrapping Europeans΄ Holiday Outlook».

Ενδεικτικά, 66% των καταναλωτών στην Ελλάδα είναι λάτρεις των Χριστουγέννων, ενώ οι επιφυλακτικοί αγοραστές αντιπροσωπεύουν το 35% των ερωτηθέντων. Το 45% των νοικοκυριών στην Ελλάδα δηλώνουν ότι ο προϋπολογισμός τους για τρόφιμα και ποτά στο σπίτι ή για κατανάλωση εκτός σπιτιού, τα δώρα και τα ταξίδια θα είναι ίσος σε σύγκριση με το 2021.Το 40% θα ήθελε να ξοδέψει λιγότερα χρήματα σε αυτές τις κατηγορίες φέτος, ενώ 15% των αγοραστών δηλώνουν ότι θα αυξήσουν τον προϋπολογισμό τους.

Επιπλέον, 2/3 σχεδόν των Ελλήνων αγοραστών θα αξιοποιήσουν τις ημέρες Black Friday και τη Cyber Monday, κυρίως όσον αφορά σε τρόφιμα (28%) και στα προιόντα προσωπικής υγιεινής και ομορφιάς (29%). Όσο για τις τρεις πιο συχνές κατηγορίες τροφίμων που καταναλώνει το κοινό τα Χριστούγεννα είναι οι τυρί (81%), φρέσκο κρέας (74%) και χριστουγεννιάτικα γλυκά (64%), ενώ προτίμηση δείχνει και στις μπύρες (61%) και το κρασί (60%).