Τη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Malala Yousafzai επέλεξε να τιμήσει το Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών, απονέμοντάς της το 2022 Cannes LionHeart. Η Malala Yousafzai έγινε γνωστή χάρη στην τόλμη της να αψηφήσει τη δρακόντεια απαγόρευση της εκπαίδευσης των κοριτσιών από τους Ταλιμπάν στο Πακιστάν.

Η συγκεκριμένη διάκριση επιφυλάσσεται σε ανθρώπους που αξιοποίησαν τη θέση τους «για να κάνουν ουσιαστική και θετική διαφορά στον κόσμο», σύμφωνα με την επιτροπή. Έχει απονεμηθεί σε πρόσωπα όπως ο Bono, ο Al Gore και ο ιδρυτής της Toms Shoes Blake Mycoskie, μεταξύ άλλων. Η Yousafzai, που στα 15 της χρόνια βοηθούσε τον πατέρα της να διευθύνει μια αλυσίδα τοπικών σχολείων, έγινε στόχος δολοφονικής επίθεσης από τους Ταλιμπάν, λόγω της ανοιχτής της υποστήριξης υπέρ της εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων των γυναικών.

Μαζί με τον πατέρα της, ίδρυσε το Malala Fund, μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση με στόχο να προσφέρει σε κάθε κορίτσι την ευκαιρία να κατακτήσει το μέλλον που επιλέγει. Η ανάδειξη των δικαιωμάτων των γυναικών από τον θεσμό, έρχεται σε μια στιγμή που το industry αναζητά τρόπους διαχείρισης ζητημάτων σεξουαλικής παρενόχλησης και έμφυλης ισότητας.

(Πηγή: AdWeek)