ΤΟ «ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»!…
– «Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να υποστηρίξουν στη Βουλή κυβερνητική τροπολογία για μείωση της τιμής των φαρμάκων». Αυτό είναι το «κόμμα του λαού», που του ζητάει την εξουσία, για να τον βγάλει από τα μνημόνια και από τη μιζέρια! Κι όμως υπάρχουν ακόμη περίπου 2.000.000 Έλληνες, που προτίθενται να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ!

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ
Όταν ακόμη και το «κόμμα του λαού» ΚΚΕ, που ευαγγελίζεται την ανατροπή του αστικού καθεστώτος δηλώνει έμμεση στήριξη (παρών) του νομοσχεδίου για τη μείωση της τιμής 6.000 φαρμάκων και το καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ηλίου φαεινότερο ότι επικρατεί τρικυμία (τι τρικυμία; τυφώνας!) εν κρανίω του συνισταμένου των συνιστωσών αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Θεωρώ δεδομένη την ισχυρή βούληση όλων των πρωθυπουργών να πετύχουν, αν όχι για χάρη του λαού μας, για χάρη του εαυτού τους! Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να κάνουν τουλάχιστον ό,τι κάνει ένας μάνατζερ, ακόμη και μιας μικρομεσαίας επιχείρησης. Να προγραμματίζουν δηλαδή τις δουλειές, να τις αναθέτουν στους αρμόδιους συνεργάτες τους, να τους συντονίζουν και να ελέγχουν χρονικά και ποιοτικά το έργο τους. Αυτό δηλαδή που δεν έκαναν ο Κ. Καραμανλής και ο Γ. Παπανδρέου και έχω δυστυχώς την αίσθηση ότι ούτε ο σημερινός πρωθυπουργός κάνει. Έχει 4-5 δραστήριους κι αποτελεσματικούς υπουργούς και πολλούς, που είτε δεν προχωρούν είτε πισωγυρίζουν. Σ’ αυτούς έπρεπε να έχει τάξει συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου που τους έχει ανατεθεί και να ζητάει την παραίτησή τους σε περίπτωση αποτυχίας τους! Έτσι παράγεται έργο, όχι να αναλαμβάνει ο ίδιος να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά!

ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ…
Μια σκέψη για όλους μας. Τώρα που έρχονται οι πολλές γιορτές, νομίζω ότι καλό θα είναι να κάνουμε όλοι δώρα στους αγαπημένους μας ΒΙΒΛΙΑ, αντί για κοσμήματα, αρώματα, ρολόγια, γραβάτες, τσάντες, ζώνες, καλάθια με ποτά, γλυκά και λουλούδια κ.λπ.. Και νομίζω ότι δεν είναι καθόλου ξεκάρφωτη αυτή η σκέψη μου, σε σχέση με τον σημερινό περίγυρο, τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της κρίσης αρχών και αξιών, που γέννησε την πρώτη.

ΜΙΚΡΗ ΑΓΓΕΛΙΑ…
«Ζητούνται πρόθυμοι, έμπειροι, αποστάτες, ανήκοντες σε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, κατά προτίμηση διαπλεκόμενοι και αμειφθήσονται με υπουργικούς θώκους, βουλευτικά έδρανα ή καρέκλες διοικητών δημόσιων οργανισμών. Οι μηδέποτε έχοντες εργασθεί θα έχουν αυξημένα μόρια. Απαραίτητο προσόν, η έλλειψη πολιτικού ήθους!» Πληροφορίες: ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ ΑΘΟΡΥΒΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ
Αθόρυβα και άκρως αποτελεσματικά δρα η ΕΛΑΣ, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του 9μήνου 2013, σε σύγκριση με αυτό του 2012, όπου διεπράχθησαν 734 λιγότερες ληστείες, 11.007 λιγότερες κλοπές και 713 λιγότερες κλοπές Ι.Χ. Καθημερινά δημοσιεύονται «επιτυχίες» της ΕΛΑΣ στους τομείς της σωματεμπορίας, των ναρκωτικών, του παρεμπορίου, των λαθρομεταναστών, των ληστειών και κλοπών της αρχαιοκαπηλίας των τροχαίων και υγειονομικών παραβάσεων, της εξάρθρωσης σπειρών και κυκλωμάτων όπου ενέχονται και μέλη της ΕΛΑΣ, με πρόσφατη (16.11.2013) ανακάλυψη φορτίου κάνναβης 1,4 τόνου! Κανείς όμως δεν ασχολείται με τη συνολική αξιολόγηση του έργου της για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Έτσι, κάθισα και μέτρησα ερασιτεχνικά 22 (εικοσιδύο) επιτυχείς δράσεις της μόνο στο 15ήμερο 17-30 Οκτωβρίου! Κι αυτή η αστυνομία θεωρείται από κάποιους «εχθρός του λαού» και θέλουν να την παροπλίσουν!

ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ!
Μόνο ο «αριστερός μπαμπούλας» μπορεί να εξηγήσει, αλλά όχι και να δικαιολογήσει τη διστακτικότητα και την αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας, για το χάλι της Ανώτατης Παιδείας. Φοβούνται τις κραυγές των αριστερών ολετήρων της χώρας μας. Δεν κυβερνιέται έτσι όμως ένας τόπος.

ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ
ΤΟ ΧΥΜΕΝΟ ΓΑΛΑ
Ναι, έχουμε 1.500.000 άνεργους. Ναι, έχουν κλείσει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεων και άλλες τόσες βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ναι, η αστική τάξη έχει αποσυντεθεί. Ναι, υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Ναι υπάρχουν συμπολίτες μας σε απόγνωση. Ναι, οι ευεργετικές διαρθρωτικές αλλαγές καρκινοβατούν. ΟΜΩΣ, για πρώτη φορά, μετά από είκοσι χρόνια, έχουμε ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ προϋπολογισμό και ΘΕΤΙΚΟ ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών. «Αυτοί είναι αριθμοί, με τους ανθρώπους τι γίνεται», θα πουν κάποιοι. Μα αυτά τα δύο μεγέθη ήταν και είναι τα εκ των ων ουκ άνευ προαπαιτούμενα, για να μπορεί η Πολιτεία να φροντίσει τους πολίτες της. Μακάρι να είχαν εφαρμοσθεί από την αρχή και τα δύο σκέλη του μνημονίου, για να μην είχαμε φτάσει σ’ αυτή την κατάρρευση. Δεν βοηθάει όμως να κλαίμε πάνω στο χυμένο γάλα. Ώρα να το μαζέψουμε!