Σε συνεργασία με την εταιρεία Viva Wallet Holdings προχώρησε η Ευρωπαϊκή Πίστη, εισάγοντας την εφαρμογή Viva Wallet POS στον ασφαλιστικό κλάδο. Η εταιρεία θέτει σε ισχύ τη συγκεκριμένη εφαρμογή, επιτρέποντας στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, κατεβάζοντας την εφαρμογή, να δέχεται πληρωμές των συμβολαίων των πελατών του.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται μέσω της τεχνολογίας NFC, η οποία επιτρέπει στο κινητό του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή να λειτουργεί ως POS της εταιρείας και να έχει ασύρματη επικοινωνία με τις κινητές συσκευές των ασφαλισμένων, εφόσον βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση.

Η εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο για Android συσκευές, παρέχει ενδεικτικά: οικονομία χρόνου, καθώς με μια ανέπαφη συναλλαγή ο πελάτης πραγματοποιεί την πληρωμή του ασφαλίστρου του σε πραγματικό χρόνο, ταυτόχρονη ενημέρωση των συστημάτων της εταιρείας, ασφάλεια στις συναλλαγές είσπραξης ασφαλίστρων και δυνατότητα πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου με Google Pay, Apple Pay και Apple watch, αντί πιστωτικής κάρτας.