Με κεντρικό στόχο τη μείωση και την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων στον κλάδο του catering, το WWF Ελλάς και η Γευσήνους υλοποιούν το πρόγραμμα «Food Providers, Food Waste Fighters». Στην Ευρώπη ο τομέας του contract catering προσφέρει περισσότερα από 6 δισ. γεύματα κάθε χρόνο.

Το πρόγραμμα βασίστηκε σε δύο πυλώνες: στη συλλογή ποσοτικών δεδομένων σπατάλης τροφίμων και στην εκπαίδευση των εργαζομένων του κλάδου. Απώτερος στόχος του WWF Ελλάς ήταν να δημιουργήσει έναν οδηγό μείωσης σπατάλης στο catering για να αξιοποιηθεί και από άλλες επιχειρήσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Γευσήνους κλήθηκε να υπολογίσει τον συνολικό όγκο της σπατάλης τροφίμων και να αναλάβει δράση για τη μείωση της σπατάλης με την ενεργή συμμετοχή του προσωπικού.