Ένταξη δρομολογίων στο Transit των Google Maps

Σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Google ενσωμάτωσε στους χάρτες της πληροφορίες για τις διαδρομές των προαστιακών γραμμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, καθώς και για το σύνολο του υπεραστικού δικτύου. Μέσω του Transit των Google Maps, οι επιβάτες μπορούν να βρουν οδηγίες για τις μετακινήσεις τους και να σχεδιάζουν τις διαδρομές τους σε όλη την Ελλάδα μέσω του υπολογιστή, του tablet ή του smartphone.

Το Google Maps Transit προσφέρει τις εξής λειτουργίες: Δυνατότητα προσδιορισμού χρόνου αναχώρησης και άφιξης, εμφάνιση πολλαπλών επιλογών ταξιδιού, προβολή εκτιμώμενου χρόνου διάρκειας διαδρομής, οδηγίες για τους πεζούς για την αρχή και το τέλος της διαδρομής, προβολή των δεδομένων μετακίνησης στο πλαίσιο άλλων χρήσιμων πληροφοριών, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικών καταχωρήσεων.

Ο Διονύσης Κολοκοτσάς, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Google δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που άλλος ένας σημαντικός ελληνικός φορέας μεταφορών αγκαλιάζει την τεχνολογία και τις δυνατότητες που παρέχουν τα εργαλεία της, μετά και τον ΟΑΣΑ. Με περισσότερους από 1 δισ. μηνιαίους χρήστες των Google Maps παγκοσμίως και με το 50% των αναζητήσεων να γίνεται μέσω κινητών συσκευών, πιστεύουμε ότι το όφελος θα είναι μεγάλο για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία».